Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Víztisztítóval a műanyagszennyezés ellen

HomeWater.hu
2021.06.08 07:00
Víztisztítóval a műanyagszennyezés ellen

Te mi mindent teszel meg a saját környezeted illetve a minket körülölelő természet megóvásáért? Tudtad, hogy minden esztendő júniusának ötödik napja a Környezetvédelem Világnapja? Célja felhívni az emberek figyelmét a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni a közös együttműködést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

 

 

Milyen következményekkel jár a műanyagszennyezés?

A műanyagszennyezés napjaink egyik legnagyobb környezetvédelmi kihívása. A műanyag költséghatékony és gyors előállításának köszönhetően már jó ideje az egyik leggyakrabban előforduló anyag amivel találkozhatunk a mindennapjaink során. Azonban a környezetbe került műanyagok döntő többsége nem bomlik le, vagy ha mégis az több száz évet is igénybe vehet.

Az ilyen fajta környezetszennyezés miatt pedig évente több millió tonna műanyag kerül az óceánba, ezzel nem kis veszélynek kitéve a vízi élővilágot. Példának okáért az egyszer használatos műanyag palackok (PET) körülbelül 450 év alatt bomlanak le.

Ha már a műanyag palackba töltött vízről lemondanál többet tennél az élővilág és nem utolsó sorban a saját egészségedért, mint azt hinnéd. Megértjük, ha nem fogyasztod szívesen a csapból folyó vizet, erre azonban tökéletes megoldást nyújtanak a különböző vízszűrő berendezések és kancsók,  amelyek maximálisan biztosítják számodra a mindig tiszta és egészséges vizet. Ha részletesebben olvasnál erről megteheted a Pet palack VS vízszűrő című cikkünkben.

Szelektívbe a műanyaggal!

Ha a keletkezett műanyag hulladékokat szelektív gyűjtőbe helyezzük, újrahasznosításával csökkenthetjük a pazarló anyagfelhasználást, mert így a már meglévő anyagokból hozhatunk létre új nyersanyagot. Ezzel hatékonyan csökken a gyártás energiaigénye, és vele együtt a környezeti ártalom.

Végezetül annyit kérünk óvd a környezetet, védelme ugyanis mindannyiunk közös ügye, a szebb, jobb, egészségesebb élet reményében!