Ultraszűrő, Kapilláris membrán

Mi az ultraszűrés (UF)?
Az UF fizikailag elválasztja a szilárd anyagokat a folyadékáramoktól a méretkizárás elve alapján.
Az ultraszűrés (UF) a fordított ozmózishoz hasonló membránszűrési folyamat, amely hidrosztatikus nyomást alkalmaz a víz féligáteresztő membránon történő kényszerítésére. Általában a membrán pórusainak mérete 0,005 és 0,1 mikron között mozog.  A legjellemzőbb pórus méret (résméret) 0,01 mikronAz ultraszűrés (UF) a szuszpendált szilárd anyagok, baktériumok, vírusok, endotoxinok és más kórokozók hatékony eltávolítója, amely így nagyon nagy tisztaságú vizet állít elő.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Az ultraszűrés (UF) a membránszűrés változata, amelyben a hidrosztatikus nyomás egy folyadékot egy félig áteresztő membránhoz kényszerít. A szuszpendált szilárd és a nagy molekulatömegű oldott anyagok megmaradnak, míg a víz és a kis molekulatömegű oldott anyagok áthaladnak a membránon. Az ultraszűrés alapvetően nem különbözik a reverz ozmózistól, a mikrofiltrálástól vagy a nanoszűréstől, kivéve a visszatartott molekulák méretét tekintve.

A membrán vagy, pontosabban, félig áteresztő membrán, egy vékony anyagréteg, amely képes elválasztani az anyagokat. A membránfolyamatokat egyre inkább alkalmazzák a baktériumok és más mikroorganizmusok, részecskék és természetes szerves anyagok eltávolítására, amelyek színt, ízeket és szagokat adhatnak a víznek, és fertőtlenítőszerekkel reagálva fertőtlenítő melléktermékeket képezhetnek.