-10% minden termékre szökőév alkalmából csak a mai napon!

Vízszűrő berendezések

A vízszűrő berendezések segítségével valóban tökéletesen tiszta, és finom vizet lehet előállítani. Ebben a kategóriában megtalálod az összes vízszűrő berendezést, amelyek különböző technológiákat alkalmaznak a víz további tisztítására. A kínálatunkból többféle vízszűrő berendezés közül tudod kiválasztani a neked megfelelő vízszűrőt, akár otthoni, akár irodai felhasználásra is. Azt biztosan tudod, hogy a magyarországi ivóvíz jó minőségű, de vegyszeres kezelésen megy keresztül, amíg eljut hozzád. A vezetékes ivóvíz a hatékony tisztítás ellenére is tartalmazhat olyan szennyeződéseket, apró lebegő molekulákat, vegyületeket, amiket mindenképp érdemes kiszűrni a vízből, fogyasztás vagy felhasználás előtt.

Nézet:
Sorrend:
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
Aquafilter FHCTF2 asztali víztisztító
Aquafilter FHCTF2 asztali víztisztító
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
Geyser 1 Classic víztisztító
Geyser 1 Classic víztisztító
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
Ingyen szállítás
Microfilter Carb 3 víztisztító
Microfilter Carb 3 víztisztító
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
USTM két lépcsős víztisztító
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
Ingyen szállítás
USTM víztisztító vasas vízhez
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
Ingyen szállítás
Aquaphor Crystal vízszűrő - 8 000 L
Aquaphor Crystal vízszűrő - 8 000 L
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
Ingyen szállítás
Microfilter M9-3SH víztisztító (PB)
-10%
Raktáron van, azonnal szállítjuk!
Ingyen szállítás
Puricom FT-LINE 3 vízszűrő
Puricom FT-LINE 3 vízszűrő
Sorrend:

Vízszűrő berendezés
A vízszűrő berendezés nem csak friss ízt ad a víznek, hanem eltávolítja azokat az anyagokat, szennyeződéseket a vízből, amelyek elfogyasztása inkább nem szükséges a szervezet számára. Megtisztítja a vizet az üledékektől, lebegő anyagoktól és egyéb olyan részektől, amelyek a kellemetlen ízét és szagát okozzák a víznek. A testünk 70% vízből áll, elengedhetetlen, hogy a folyamatos vízpótlás érdekében ne jó minőségű vízzel lássuk el a szervezetünket.

A vízszűrő berendezés vagy készülék egy olyan kész rendszer, amely alkalmas arra, hogy a benne lévő szűrő betétek segítségével víztisztítást végezzen. A víz tisztítása, illetve a tisztítás technológiája a rendszerben lévő szűrőbetétek típusától, típusaitól függ. Egy vízszűrő berendezés tartalmaz minden olyan eszközt, alkatrészt, amely ahhoz szükséges, hogy a megfelelő helyre beszerelhető legyen. 

Egy vízszűrő rendszer állhat: 1 darab szűrőbetétből is, de állhat 4, 5, vagy akár 6 különböző szűrőbetétből is. Általában minél több szűrőbetétből áll, annál nagyobb a szűrési hatékonyság.

Vízszűrő rendszerek típusai:
A vízszűrő berendezések többféle technológia szerint működnek, ezáltal a felhasznált anyagokban is különbségek vannak.
A legáltalánosabb szűrési, vízkezelési típusok:
- aktív-szénszűrő rendszer,
- fordított ozmózis rendszer,
- ultraszűrő rendszer,
- ion cserélő rendszer.
- desztilláló rendszer
- üledék szűrő
Egy vízszűrő berendezés nem feltétlenül egy technológia szerint működik. Előfordul, hogy egy rendszerben megtalálható több szűrési technológia is.

Aktív-szén szűrés:
A szénnek az ún. aktív felülete igen nagy: ezen a felületen kötik magukhoz a baktériumokat, vírusokat.
Az aktív szén nagy felületű, porózus szerkezetű szén. Vírusos vagy baktérium okozta hasmenésre, ételmérgezés kezelésére régóta alkalmazzák. Az aktív szenet növényi anyagokból, elszenesítési eljárással készítik. A szerves anyagok elszenesítésével előállított szén, a gázokat, gőzöket, oldott anyagokat, vagy kolloid méretű részecskéket a felületén jó hatásfokkal megköti, megakadályozva azok felszívódását a szervezetbe.

Ozmózis rendszer (RO):
A fordított ozmózis rendszerek egy féligáteresztő membránon keresztül préselik át a vizet, amely eltávolítja az összes oldott és szilárd anyag (TDS) 98% -át, majd ezeket a szennyeződéseket lemossa a membránról és leüríti a lefolyóba. Az RO rendszer 3, 4, 5 vagy 6 lépcsőben tisztítja, kezeli a vizet. Ezek a lépcsők magukba foglalják az üledékszűrőket, a szénszűrőket a féligáteresztő RO membránt vagy a visszasózó betétet. A fordított ozmózisos rendszerhez álltalában víztároló tartályra van szükség, hogy megfelelő mennyiségű tiszta víz álljon rendelkezésre.

Ultraszűrő rendszer:
Az ultraszűrő rendszer fő eleme egy féligáteresztő üreges szálas membrán. Résmérete 0,01 -0,02 mikron, amely gyakorlatilag az ásványi anyagokon kívül mindent eltávolít a vízből. Az ultraszűrő rendszer nem termel szennyvizet. A rendszer részei általában üledékszűrő, ultraszűrő, 1 vagy több aktív szén betét tömbösített, és vagy granulátumos formában.

Ioncserélő rendszer:
Olyan szűrőbetétek, amelyek ezzel a módszerrel tisztítják a vizet a különféle szennyeződésektől. Szabadalommal védett anyagok, amelyek hatékonyan tisztítják a vizet, amellett, hogy lágyítják is azt. A rendszer itt is tartalmazhat üledék szűrőt, vagy aktív szén szűrőt is.
A klasszikus ioncsere vízlágyítást jelent. Az ioncserélő rendszer eltávolítja az ásványi anyagokat, amelyek keménnyé teszik a vizet, és károsítják a készülékeket, például a mosogatógépet vagy a vízmelegítőt. A lágyított víz puhábbá és fényesebbé teszi a bőrt.

Vízszűrő berendezés garanciával.

A vízszűrő berendezéseinkre akár 2 év garanciát is biztosítunk. Ennek feltétele, hogy az előírt időben legyen cserélve a szűrőbetét, és azt tőlünk vásárold meg. A megvásárolt vízszűrő berendezés -teljes körű - garanciáját a számlával együtt a dobozban fogod megkapni.

Segítünk rendelni, és dönteni.
Azért, hogy megkönnyítsük a választásodat egy helyre gyűjtöttük össze a vízszűrő berendezéseinket. Ha szakmai tanácsra van szükséged, hogy kiválasztd a neked megfelelőt, akkor hívj minket munkaidőben a 06 70 607 5770-as telefonszámon, vagy írj e-mailt a hello@homewater.hu e-mail címre.