Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Válasszuk a vizet a cukros üdítőitalok helyett!

Ha tudnád, hogy mit okoznak a testedben a cukros, édesítőszeres, szénsavas, aromákkal, színezékekkel és tartósítószerekkel teli, borzasztóan egészségtelen üdítőitalok, vajon mit tennél?


 

 

HomeWater.hu
2021.08.17 07:00
Milyen víztisztítót válasszak?

Víztisztító berendezést vásárolnál, de nem tudod mi alapján válaszd ki a háztartásod számára legmegfelelőbbet? A könnyebb döntés érdekében három fő csoportra szedtük a víztisztítókat, melyeknek rövid leírásai segítséget jelenthetnek számodra.


 

 

HomeWater.hu
2021.08.03 07:00
Szükségem van-e vízlágyítóra?

Az már előző cikkünkből kiderült, hogy mi a különbség a vízszűrés és vízlágyítás között, most kitérünk arra, hogy vajon szükséged van-e vízlágyító használatára.

 

 

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

Víztisztító készüléket vásárolnál de nem tudod mi alapján válaszd ki a számodra megfelelőt? Mielőtt döntenél előtte mindenképpen olvasd el mai cikkünket, hogy tisztába kerülj azzal, mi is valójában a víztisztítás és a vízlágyítás lényege és mi a különbség közöttük.

 

HomeWater.hu
2021.07.06 07:00
Műanyagmentes július

Július 1-vel ismét kezdetét vette a Műanyagmentes Július kihívás, amelynek célja, hogy a résztvevők egy hónapon keresztül mellőzzék a mindennapjaikból az egyszer használatos műanyagokat. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, aki vállalja az eldobható műanyagok használatának elkerülését. Mai cikkünkkel ehhez adunk néhány remek műanyagmentes ötletet.

HomeWater.hu
2021.06.22 07:00
A vízszűrő kancsó előnyei és hátrányai

Az ivóvíz tisztítási megoldások közül talán a legelterjedtebbnek a vízszűrő kancsó használata mondható, melynek segítségével könnyen hozzájuthatunk a tiszta ivóvízhez. Aki bizalmat szavaz neki, annak praktikus segítője lesz a háztartásban. Használatával ugyanis gyorsan és egyszerűen állíthatunk elő a csapvízből klórmentes, jóízű, lágy ivóvizet. De mint mindennek a vízszűrő kancsónak is vannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Mégis mik? Most lerántjuk a leplet!

 

 

 

HomeWater.hu
2021.06.08 07:00
Víztisztítóval a műanyagszennyezés ellen

Te mi mindent teszel meg a saját környezeted illetve a minket körülölelő természet megóvásáért? Tudtad, hogy minden esztendő júniusának ötödik napja a Környezetvédelem Világnapja? Célja felhívni az emberek figyelmét a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni a közös együttműködést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

 

 

Honnan tudom mikor jött el az ideje a vízszűrő betét cseréjének?

Mai témánkban a szűrőbetétekkel kapcsolatban szeretnénk néhány dologra felhívni a figyelmedet, hogy a víztisztító berendezésed vagy vízszűrő készüléked hatékonyan tisztítson, és szennyeződésektől mentes, egészséges, tiszta vízzel lásson el a mindennapok során.

 

HomeWater.hu
2021.05.11 07:00
Pet palack VS vízszűrő

Tudtad, hogy ha az ásványvíz sokáig áll a PET palackban, esetleg felmelegszik benne, vagy többször újratöltjük a már elhasználódott palackot, illetve ha szénsavas ásványvizet tárol,  akkor a műanyag palackból különböző vegyi anyagok kezdenek beleoldódni az általunk elfogyasztott víz tartalmába?

HomeWater.hu
2020.08.15 18:25
A mikroműanyagokról

Mi is az a mikroműanyag?
A Wikipédia meghatározása szerint "a mikroműanyag, vagy más néven mikroplasztik az 5 milliméternél kisebb műanyagdarabokat jelenti.

HomeWater.hu
2020.08.06 07:00
Az ólomról

A mai -szerintem- érdekes téma az ívóvíz kapcsán: az ólom.
Hát, nem sok jó jut eszembe róla. Mert ugye ott volt szegény Vazul, akinek a legenda szerint a fülébe forró ólmot öntöttek, hogy megsüketítsék. Vagy ha azt mondom,hogy ólomlábon jár az idő, akkor az jut eszembe,hogy csak vánszorog az óramutató, mondjuk például mikor a fogorvosi rendelőben várakozok, és számolom a másodperceket.

HomeWater.hu
2020.06.05 17:54
A vízszűrő 5 előnye

A vízszűrő 5 előnye
Valószínűleg sokkal több mint öt előnye van annak, hogy a csapból folyó ivóvizedet megszűröd, mielőtt megiszod, de mi most csak a legfontosabb ötöt gyűjtöttük össze. Ráadásul úgy választottuk ki az előnyöket, hogy lesz közöttük ökotudatos, lesz pénztárcakímélő, és logikus érv is. Olvasd el mi a vízszűrő 5 előnye!

HomeWater.hu
2020.06.05 17:28
Miért kell szűrni a csapvizet?

Ami a világ nagy részén elérhetetlen vágy, az neked teljesen természetes: ha kinyitod a csapodat abból – napszaktól és évszaktól függetlenül – hűvös, azonnal fogyasztható ivóvíz folyik. De ha ivóvíz folyik a csapból, akkor miért érdemes megszűrni? Ebből a cikkből mindent megtudsz.