Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

HomeWater.hu
2021.06.08 07:00
Víztisztítóval a műanyagszennyezés ellen

Te mi mindent teszel meg a saját környezeted illetve a minket körülölelő természet megóvásáért? Tudtad, hogy minden esztendő júniusának ötödik napja a Környezetvédelem Világnapja? Célja felhívni az emberek figyelmét a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni a közös együttműködést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

 

 

Honnan tudom mikor jött el az ideje a vízszűrő betét cseréjének?

Mai témánkban a szűrőbetétekkel kapcsolatban szeretnénk néhány dologra felhívni a figyelmedet, hogy a víztisztító berendezésed vagy vízszűrő készüléked hatékonyan tisztítson, és szennyeződésektől mentes, egészséges, tiszta vízzel lásson el a mindennapok során.

 

HomeWater.hu
2021.05.11 07:00
Pet palack VS vízszűrő

Tudtad, hogy ha az ásványvíz sokáig áll a PET palackban, esetleg felmelegszik benne, vagy többször újratöltjük a már elhasználódott palackot, illetve ha szénsavas ásványvizet tárol,  akkor a műanyag palackból különböző vegyi anyagok kezdenek beleoldódni az általunk elfogyasztott víz tartalmába?

HomeWater.hu
2020.08.15 18:25
A mikroműanyagokról

Mi is az a mikroműanyag?
A Wikipédia meghatározása szerint "a mikroműanyag, vagy más néven mikroplasztik az 5 milliméternél kisebb műanyagdarabokat jelenti.

HomeWater.hu
2020.08.06 07:00
Az ólomról

A mai -szerintem- érdekes téma az ívóvíz kapcsán: az ólom.
Hát, nem sok jó jut eszembe róla. Mert ugye ott volt szegény Vazul, akinek a legenda szerint a fülébe forró ólmot öntöttek, hogy megsüketítsék. Vagy ha azt mondom,hogy ólomlábon jár az idő, akkor az jut eszembe,hogy csak vánszorog az óramutató, mondjuk például mikor a fogorvosi rendelőben várakozok, és számolom a másodperceket.

HomeWater.hu
2020.06.05 17:54
A vízszűrő 5 előnye

A vízszűrő 5 előnye
Valószínűleg sokkal több mint öt előnye van annak, hogy a csapból folyó ivóvizedet megszűröd, mielőtt megiszod, de mi most csak a legfontosabb ötöt gyűjtöttük össze. Ráadásul úgy választottuk ki az előnyöket, hogy lesz közöttük ökotudatos, lesz pénztárcakímélő, és logikus érv is. Olvasd el mi a vízszűrő 5 előnye!

HomeWater.hu
2020.06.05 17:28
Miért kell szűrni a csapvizet?

Ami a világ nagy részén elérhetetlen vágy, az neked teljesen természetes: ha kinyitod a csapodat abból – napszaktól és évszaktól függetlenül – hűvös, azonnal fogyasztható ivóvíz folyik. De ha ivóvíz folyik a csapból, akkor miért érdemes megszűrni? Ebből a cikkből mindent megtudsz.