Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Csaptelep kisokos - hogyan válassz megfelelő csaptelepet?

Lassan itt vannak a karácsonyi ünnepek, elfoglaltak vagyunk az ajándékvásárlással, díszítéssel és a menü összeállításával. Na de mi van a vacsora utáni mosogatással? Legtöbben nem is gondolunk rá, hogy a vendégsereg távozása után mekkora halom mosogatnivaló vár ránk. Ilyenkor bizony nem mindegy, hogy konyhánk milyen csapteleppel van felszerelve.

HomeWater.hu
2021.12.07 07:00
Szennyeződések a csapvízben?

A víz mindannyiunk számára nélkülözhetetlen természeti elem, ezért is olyan fontos, hogy ivóvizünk ne tartalmazzon szervezetünk számára káros mikroorganizmusokat, illetve mérgező vegyi anyagokat. Mivel a vízhálózat nem egy steril zárt rendszer, hamar felmerülhet bennünk a kérdés: vajon milyen szennyeződések bújnak meg a csapvízben?

HomeWater.hu
2021.11.23 07:00
Vízszűrőt karácsonyra?

Karácsonyhoz közeledvén már biztosan lelkesen gyűjtögeted a szeretteidnek szánt ajándékokat. Vagy inkább csak gyűjtögetnéd, ha lenne ötleted? Te is unod már, hogy évről évre mindig ugyanazokat a haszontalan tucat termékeket találod az üzletekben? Ha idén valami igazán praktikus, esetleg rendhagyó ajándékokban gondolkozol, akkor mai cikkünk Neked szól.

 

Honnan tudhatom, hogy nem működik megfelelően a vízszűrőm?

Vízszűrő berendezést vásároltál és tudni szeretnéd miből veheted észre a jövőben, ha már nem működik megfelelően? Mai cikkünkben eláruljuk azokat az intő jeleket, amikre mindenképpen érdemes odafigyelned.

HomeWater.hu
2021.10.19 07:00
Miért érdemes zuhanyszűrőt használnunk?

Ugye mindenki tudatában van vele, hogy a vízben a tisztaság megőrzése végett, fertőtlenítés céljából klór található. Egyértelműnek vesszük a tényt, nem foglalkozva vele, hogy ez a klórtartalom mennyire ártalmas lehet egészségünkre.

 

 


 

 

HomeWater.hu
2021.10.05 07:00
Milyen akvárium szűrőt válasszak?

Szeretnéd, ha akváriumod élőlényei mindig tiszta vízben lubickolhatnának? Olyan vízszűrőt keresel ami még a káros vegyületeket is eltávolítja? Cikkünket elolvasva azonnal közelebb kerülhetsz a jó döntéshez.

 

 


 

 

HomeWater.hu
2021.09.21 07:00
Mikor, mennyit és milyen vizet igyunk?

Veled is előfordult már, hogy a nap folyamán nem fogyasztottál elegendő mennyiségű vizet? Ilyenkor bizony a szervezetünk rövid időn belül reagál és jelez, hogy itt az ideje a vízpótlásnak. Ha a mai cikkünkben leírtakat betartod örökre búcsút inthetsz a dehidratáltságnak.

 


 

 

Válasszuk a vizet a cukros üdítőitalok helyett!

Ha tudnád, hogy mit okoznak a testedben a cukros, édesítőszeres, szénsavas, aromákkal, színezékekkel és tartósítószerekkel teli, borzasztóan egészségtelen üdítőitalok, vajon mit tennél?


 

 

HomeWater.hu
2021.08.17 07:00
Milyen víztisztítót válasszak?

Víztisztító berendezést vásárolnál, de nem tudod mi alapján válaszd ki a háztartásod számára legmegfelelőbbet? A könnyebb döntés érdekében három fő csoportra szedtük a víztisztítókat, melyeknek rövid leírásai segítséget jelenthetnek számodra.


 

 

HomeWater.hu
2021.08.03 07:00
Szükségem van-e vízlágyítóra?

Az már előző cikkünkből kiderült, hogy mi a különbség a vízszűrés és vízlágyítás között, most kitérünk arra, hogy vajon szükséged van-e vízlágyító használatára.

 

 

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

Víztisztító készüléket vásárolnál de nem tudod mi alapján válaszd ki a számodra megfelelőt? Mielőtt döntenél előtte mindenképpen olvasd el mai cikkünket, hogy tisztába kerülj azzal, mi is valójában a víztisztítás és a vízlágyítás lényege és mi a különbség közöttük.

 

HomeWater.hu
2021.07.06 07:00
Műanyagmentes július

Július 1-vel ismét kezdetét vette a Műanyagmentes Július kihívás, amelynek célja, hogy a résztvevők egy hónapon keresztül mellőzzék a mindennapjaikból az egyszer használatos műanyagokat. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, aki vállalja az eldobható műanyagok használatának elkerülését. Mai cikkünkkel ehhez adunk néhány remek műanyagmentes ötletet.

HomeWater.hu
2021.06.22 07:00
A vízszűrő kancsó előnyei és hátrányai

Az ivóvíz tisztítási megoldások közül talán a legelterjedtebbnek a vízszűrő kancsó használata mondható, melynek segítségével könnyen hozzájuthatunk a tiszta ivóvízhez. Aki bizalmat szavaz neki, annak praktikus segítője lesz a háztartásban. Használatával ugyanis gyorsan és egyszerűen állíthatunk elő a csapvízből klórmentes, jóízű, lágy ivóvizet. De mint mindennek a vízszűrő kancsónak is vannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Mégis mik? Most lerántjuk a leplet!

 

 

 

HomeWater.hu
2021.06.08 07:00
Víztisztítóval a műanyagszennyezés ellen

Te mi mindent teszel meg a saját környezeted illetve a minket körülölelő természet megóvásáért? Tudtad, hogy minden esztendő júniusának ötödik napja a Környezetvédelem Világnapja? Célja felhívni az emberek figyelmét a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni a közös együttműködést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

 

 

Honnan tudom mikor jött el az ideje a vízszűrő betét cseréjének?

Mai témánkban a szűrőbetétekkel kapcsolatban szeretnénk néhány dologra felhívni a figyelmedet, hogy a víztisztító berendezésed vagy vízszűrő készüléked hatékonyan tisztítson, és szennyeződésektől mentes, egészséges, tiszta vízzel lásson el a mindennapok során.

 

HomeWater.hu
2021.05.11 07:00
Pet palack VS vízszűrő

Tudtad, hogy ha az ásványvíz sokáig áll a PET palackban, esetleg felmelegszik benne, vagy többször újratöltjük a már elhasználódott palackot, illetve ha szénsavas ásványvizet tárol,  akkor a műanyag palackból különböző vegyi anyagok kezdenek beleoldódni az általunk elfogyasztott víz tartalmába?

HomeWater.hu
2020.08.15 18:25
A mikroműanyagokról

Mi is az a mikroműanyag?
A Wikipédia meghatározása szerint "a mikroműanyag, vagy más néven mikroplasztik az 5 milliméternél kisebb műanyagdarabokat jelenti.

HomeWater.hu
2020.08.06 07:00
Az ólomról

A mai -szerintem- érdekes téma az ívóvíz kapcsán: az ólom.
Hát, nem sok jó jut eszembe róla. Mert ugye ott volt szegény Vazul, akinek a legenda szerint a fülébe forró ólmot öntöttek, hogy megsüketítsék. Vagy ha azt mondom,hogy ólomlábon jár az idő, akkor az jut eszembe,hogy csak vánszorog az óramutató, mondjuk például mikor a fogorvosi rendelőben várakozok, és számolom a másodperceket.

HomeWater.hu
2020.06.05 17:54
A vízszűrő 5 előnye

A vízszűrő 5 előnye
Valószínűleg sokkal több mint öt előnye van annak, hogy a csapból folyó ivóvizedet megszűröd, mielőtt megiszod, de mi most csak a legfontosabb ötöt gyűjtöttük össze. Ráadásul úgy választottuk ki az előnyöket, hogy lesz közöttük ökotudatos, lesz pénztárcakímélő, és logikus érv is. Olvasd el mi a vízszűrő 5 előnye!

HomeWater.hu
2020.06.05 17:28
Miért kell szűrni a csapvizet?

Ami a világ nagy részén elérhetetlen vágy, az neked teljesen természetes: ha kinyitod a csapodat abból – napszaktól és évszaktól függetlenül – hűvös, azonnal fogyasztható ivóvíz folyik. De ha ivóvíz folyik a csapból, akkor miért érdemes megszűrni? Ebből a cikkből mindent megtudsz.