Április 22-28. között minden víztisztító készülék vásárlás mellé egy éven át 20% kedvezményt biztosítunk a készülékhez tartozó szűrőbetétekre!

A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Föld világnapja - Hogyan csökkenthetjük a műanyaghulladékot?

A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük, amely remek alkalom arra, hogy a környezetünk védelmére helyezzük a fókuszt és olyan lépéseket tegyünk, amelyekkel hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz. A vízszűrő használata egyike azoknak az egyszerű, mégis hatékony lépéseknek, amely segíthet zöldebb életmódot kialakítani.

Szűrt víz: egyszerű megoldás a klór okozta bőrproblémákra

A vezetékes vízben lévő klór nem csak folyadékbevitellel, hanem zuhanyzás közben a bőrön keresztül is felszívódhat és bejuthat a szervezetbe. Gondoltál már arra, hogy mindez akár különböző bőrproblémákhoz vezethet?

HomeWater.hu
2024.03.20 07:00
Víz világnapja: a tiszta víz fontossága

A március 22-i világnap célja, hogy felhívja figyelmünket az édes vizek védelmére, amely mindannyiunk közös felelőssége és feladata is egyben. Fontos, hogy előtérbe helyezzük a környezettudatosságot, és így az ökológiai lábnyomunk csökkentésével hatékonyan járulhatunk hozzá a fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez.

 

Hormonok és gyógyszermaradványok jelenléte a csapvízben

Napjainkban egyre kardinálisabb kérdéssé válik a csapvíz minősége és annak potenciális veszélyei, hiszen a hormonok és gyógyszermaradványok jelenléte komoly kockázatot jelenthetnek az emberi egészségre, mivel hatásuk még nem teljesen ismert. Ha téged is érdekel hogyan védekezhetsz ellene, akkor maradj velünk és mai cikkünkből megtudhatod.

HomeWater.hu
2024.02.20 07:00
Milyen kulacsot válasszunk?

Napjainkban az egészséges életmód egyre fontosabb szerepet kap, és ebben a folyamatban a folyadékpótlásnak is kulcsfontosságú szerepe van. A megfelelő kulacs használatával könnyen fedezhetjük a napi folyadékbevitelünket, miközben az egészségünk és a környezetünk védelméhez is hozzájárulhatunk. Vajon milyen kulacsok között érdemes keresgélni? Nézzük meg együtt!

HomeWater.hu
2024.02.08 07:00
3 tipp a környezettudatos mindennanpokért

A környezetbarát szokások kialakításával nem csak egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez járulhatunk hozzá, hanem saját életünk is harmonikusabbá válhat általa. Ennek jegyében összegyűjtöttünk néhány olyan remek ötletet, amelyek még a rohanással teli mindennapokba is könnyen bevezethetők. Próbáld ki őket Te is!

HomeWater.hu
2023.12.20 07:00
Szűrt víz - az egészség védelmezője

Az őszi és téli időszakról leginkább a hideg, csapadékos és szeles idő jut eszünkbe, amikor odakint gyakran elkap minket a didergés, és alig várjuk, hogy bevackoljunk az otthon kellemes melegében. Nem véletlenül vágyunk ilyenkor a meleg teára, ugyanis a megfelelő hidratáció elengedhetetlen az egészségünk és az immunrendszerünk védelméhez ebben az időszakban is.

HomeWater.hu
2023.12.10 07:00
Ajándéktippek karácsonyra 2023

A karácsony a szeretet, az öröm és az ajándékozás ünnepe. Mi sem lehetne jobb ötlet annál, mint egy olyan praktikus meglepetést rejteni a fa alá, ami hozzátartozóink egészségét támogatja? Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány szuper ajándéktippet, amelyekből te is inspirálódhatsz!

HomeWater.hu
2023.11.20 07:00
Miért fontos a tisztított ivóvíz?

A háztartásainkban elérhető víz minősége nagyon fontos az egészségünk megőrzése szempontjából, hiszen számos olyan szennyeződést rejthet magában, aminek hatására csökkenhet szervezetünk ellenálló képessége. Hogyan kerülhetjük el mindezt? Mai cikkünkben eláruljuk.

Hideg időben is fontos a megfelelő folyadékbevitel

Amikor beköszönt a hideg idő előfordulhat, hogy kevésbé érezzük magunkat szomjasnak, ezért hajlamosak vagyunk megfeledkezni a rendszeres folyadékpótlás fontosságáról. Azonban érdemes tudni, hogy az őszi-téli évszakokban ugyanúgy szüksége van a testünknek a megfelelő hidratálásra, mint nyáron. Nézzük meg milyen intő jelei lehetnek ha túl kevés vizet iszunk, és azt is hogyan tartható fenn a legegyszerűbben a megfelelő hidratáltság ezekben a hónapokban.

Földünkért világnap - Apró lépések a mindennapokban

A Földünkért világnap története 1991. október 21-én indult, amely mozgalom jelmondata mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz: "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" De mit is jelent ez pontosan?

Hidratálás szűrt vízzel a gyönyörű és egészséges bőrért!

Az emberi test csodája, hogy kibírja élelem nélkül akár 30 napig is. Ellenben víz nélkül legfeljebb 3 napig élnénk túl. Vajon miért ennyire létfontosságú a víz fogyasztás szerveink egészséges működése szempontjából?

HomeWater.hu
2023.09.20 07:00
Milyen vizet igyunk?

Életünk záloga a víz. Egy elengedhetetlen életelixír, amely a legjobb módja a szomjúságunk oltásának. Ezzel kapcsolatban azonban jogosan merül fel bennünk a következő kérdés: milyen vizet igyunk?

HomeWater.hu
2023.09.10 07:00
A fenntartható vízfogyasztás fontossága

Gondoltad volna, hogy egy átlagos háztartásban naponta akár több száz liter vizet is elhasználnak az emberek? Ahhoz, hogy csökkentsük a vízpazarlást és ezzel támogatni tudjuk a fenntartható fejlődést, fontos szerepet tölt be a mindennapi vízfogyasztásunk optimalizálása.

BPA-mentes kulacsok az egészséges vízfogyasztásért!

Hamarosan szeptember, közeledik az iskolakezdés! Ilyenkor egy kis odafigyeléssel is sokat tehetünk azért, hogy csökkentsük a műanyagszennyezést és környezetbarát termékeket válasszunk a gyermekeinknek.

Hogyan juthatunk tiszta vízhez a műanyag palackos ásványvizek nélkül?

Mai cikkünkben górcső alá vesszük a vízszűrők által nyújtott lehetőségeket, amelyek az egészséges ivóvíz előállítása mellett csökkentik a környezetre gyakorolt műanyagszennyezés mértékét is.

HomeWater.hu
2023.07.20 07:00
Jégkocka készítése vízszűrővel

Te is szereted nyáron jégkockákkal hűsíteni a frissítő italodat? Idén nyáron válaszd hozzá a Homewater vízszűrőit, hiszen az így elkészített jégkockák nemcsak felfrissítenek, hanem finomak és egészségesek, amiért szervezeted kifejezetten hálás lesz!

Hogyan kezdjünk neki a műanyagmentes júliusnak?

A műanyagmentes július kihívása kiváló lehetőséget kínál arra, hogy lépésről lépésre alakítsunk ki egy mindannyiunk számára fenntarthatóbb életet. Ehhez azonban fontos megértenünk, hogy nem kell egyik napról a másikra radikális változásokat bevezetnünk. Elég, ha kezdetnek néhány apró, de hosszú távon is tartható műanyagmentes szokást viszünk a mindennapjainkba. Próbáld ki egyszerű ötleteinket, amelyek nagyszerű változásokat hozhatnak a Te életedben is!

Milyen vízszűrőt válasszunk környezetbarát kempingezéshez?

Mai a cikkünkben bemutatjuk, hogyan milyen vízszűrő használatával csökkenthetjük a műanyag hulladékot kempingezés közben, az üdülések alkalmával.

Az első lépés a környezetünk védelméért - használj vízszűrőt te is!

Az emberiség számára az élet egyik alapvető eleme a víz. Azonban az egyre fokozódó környezetszennyezés hatására éltető vízforrásaink veszélyben vannak. Mit tehetünk ellene?


HomeWater.hu
2023.05.20 07:00
Vízfogyasztás fontossága melegben

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: melegben kiemelkedő figyelmet igényel a vízfogyasztás! Ne feledkezzünk el róla, hiszen testünket csak elegendő mennyiségű víz bevitelével védhetjük meg a dehidratáció veszélyeitől! Tarts velünk mai cikkünkben és készüljünk fel együtt a kánikula érkezésére!

Hogyan védi meg a vízszűrő a háztartási gépeinket a káros vízkő lerakódásoktól?

A vízszűrők nem csak az ivóvíz minőségének javítását szolgálják, hanem háztartási gépeink élettartamát is növelhetjük használatukkal, ennek okán pedig érdemes fontolóra venni a vízszűrő beszerzését, ha szeretnénk hosszú távon megóvni készülékeinket és pénzt megtakarítani a javítás költségein.

HomeWater.hu
2023.04.20 07:00
Április 22. - A Föld világnapja

A Föld világnapját világszerte április 22-én ünnepeljük, melynek legfőbb célja a környezetvédelem, és ezáltal egy fenntarthatóbb élet megteremtése. A környezetbarát szokások kialakítása nem egyszerű feladat, azonban némi odafigyeléssel jelentős változások érhetők el már rövid idő alatt. Alkalmazd tippjeinket, és még a rohanással teli mindennapokban is lényegesen kevesebb műanyag hulladék kerül majd ki a háztartásodból!

HomeWater.hu
2023.04.10 07:00
5 érv a háztartási vízszűrők mellett

Mai bejegyzésünkben összegyűjtöttünk 5 olyan érvet, amiért megéri vízszűrőt használni, és végleg búcsút inteni a PET palackos ásványvizeknek.

HomeWater.hu
2023.03.20 07:00
Március 22. - A víz világnapja

Minden év március 22-én a víz világnapját ünnepeljük, amelynek célja felhívni a figyelmünket a tiszta víz fontosságára, és arra, hogy ideje nagyobb figyelmet szentelni a vízkészleteink megóvására, hiszen életünk bölcsője nem egy kimeríthetetlen forrás.

HomeWater.hu
2023.03.10 07:00
Hogyan fertőtlenítsük az RO Vízszűrőt?

Az RO, azaz a fordított ozmózis víztisztító szűrőbetét cseréjének alkalmával fontos, hogy minden esetben elvégezzük a berendezés fertőtlenítését is a tiszta és egészséges ivóvíz előállításához.

HomeWater.hu
2023.02.20 07:00
Miért használjunk légtisztítót?

Egy légtisztító berendezés használata magas hatékonysággal képes megszűrni a zárt térben keringő levegőt a szennyeződésektől. Maradj velünk és következő sorainkból kisebb betekintést nyerhetsz a légtisztítók világába!

Mennyit lehet spórolni egy csapra szerelhető vízszűrővel?

Te hogyan gondoskodsz az ivóvizedről? Ásványvizet iszol vagy inkább szűrt vizet fogyasztasz? Mi az utóbbira voksolunk, cikkünkben pedig azt is eláruljuk, miért.

HomeWater.hu
2023.01.20 07:00
Vizes élőhelyek világnapja - Február 2.

Fontos, hogy mindannyian saját feladatunknak érezzük a vizes élőhelyeink megóvását, és ennek érdekében csökkentsük ökológiai lábnyomunkat a világban.

Újévi fogadalom: környezettudatosság -  PET palackok leváltása vízszűrőre

Idén szeretnél nagyobb környezettudatosságot vinni a mindennapjaidba? Kezdd az évet a PET palackos termékek leváltásával és használj te is vízszűrőt!

HomeWater.hu
2022.12.20 07:00
Miért jó hidrogénezett vizet inni?

Valóban jótékony hatású a hidrogénezett víz fogyasztása vagy csupán egy újabb divatos hóborttal állunk szemben? Hogyan és miben járul hozzá egészségünk megőrzéséhez? Mai cikkünkben ennek jártunk utána.

Homewater karácsonyi ajánló: kulacs, vízszűrő, vízlágyító

Nem tudod milyen ajándékkal lepd meg szeretteid karácsonykor? Maradj velünk és inspirálódj gondosan válogatott egészség- és környezettudatos ajándék ötleteinkből, amelyekkel garantáltan örömet szerezhetsz!

HomeWater.hu
2022.11.24 07:00
Lépj szintet vízszűrő berendezéseinkkel!

Előző blog cikkünk kis teljesítményű vízszűrői után újabb ajánlóval érkezünk mai írásunkban, most viszont a nagyobb kapacitású vízszűrő berendezések fognak szerepet kapni. Így ha a víztisztítás kezdő szintjének mezsgyéjét készülsz átlépni éppen, akkor remek megoldásokat kínálhatnak számodra következő soraink.

HomeWater.hu
2022.11.03 07:00
Milyen vízszűrőt válasszunk kezdésnek?

Már egy ideje ott cikázik a gondolat a fejedben, hogy milyen jó lenne a műanyag palackos ásványvizet szűrt csapvízre váltani? De egyszerűen elveszel az óriási vízszűrő kínálatban és igazából fogalmad sincs, hogy melyiket válaszd kezdésnek?

Hogyan előzhetjük meg a villanybojler vízkövesedését?

A Te háztartásodban is elektromos bojler van? Ebben az esetben biztos felmerült már Benned az a kérdés, hogy vajon létezik-e bármilyen praktika a tartály vízkövesedésének megelőzésére?

HomeWater.hu
2022.10.06 07:00
Az arzén tartalmú ivóvíz hatásai

Tudtad, hogy ivóvizeink többségében jelen van az arzén? Vajon milyen hatással bír ez a kémiai anyag a szervezetünkre nézve?

A vízfogyasztás fontossága várandósság idején

Honnan tudhatod, hogy várandósan mennyi vízre van szükséged a magzat egészséges fejlődéséhez? Ez egyénenként változó, ezért nehéz lenne pontosan megmondani, azonban akad néhány hasznos tanács, amit minden kismamának a figyelmébe ajánlunk.

Immunrendszerünk erősítése a tiszta víz erejével

A tiszta víz fogyasztása nagy szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, ahogy azt már kifejtettük korábbi írásainkban is. De azt vajon tudod-e, hogy miért éppen a szűrt víz tisztasága nyújtja a leghatékonyabb támogatást szervezeted számára a betegségekkel szemben?

Hogyan gondoskodjunk arról, hogy eleget igyon a gyerek az iskolában?

Hamarosan kezdődik az iskola, és a tanszerek, valamint az egyéb iskolai holmik mellett lassan a tízórais doboz is előkerül, emellett pedig nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk el gondoskodni gyermekünk iskolában történő folyadékbeviteléről sem.

HomeWater.hu
2022.08.04 07:00
Milyen hordozható vízszűrőt válasszunk?

Rengeteget utazol a munkád során, vagy éppen nyaralni készülsz és szeretnél olyan vízszűrőt választani, amit magaddal vihetsz bárhová is vezessen az utad?

HomeWater.hu
2022.07.21 07:00
Jelek, hogy túl kevés vizet iszunk!

Ha nincs elég víz a szervezetünkben, a test működése többféle szempontból is zavart szenvedhet. Vajon milyen figyelmeztető jelei vannak, ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű folyadékot? Most kiderül!

HomeWater.hu
2022.07.07 07:00
Vízfogyasztás a nyári hőségben

Te mennyi folyadékot veszel magadhoz egy tikkasztó nyári napon? Hőségben a megszokottnál is jóval kiemelkedőbb figyelmet igényel a folyadékfogyasztásunk, hiszen elegendő mennyiség bevitelével tudunk csak optimális segítséget nyújtani szervezetünk számára a hőháztartás megfelelő szabályozásában.

HomeWater.hu
2022.06.23 07:00
Szűrt vízzel a kávét?

Tudtad, hogy jó minőségű vízzel lehet a kávészemekből a legjobbat kihozni? Eddig talán nem is gondoltál erre, pedig a víz minősége nagymértékben meghatározza kedvenc feketéd ízét.

HomeWater.hu
2022.06.09 07:00
Tiszta vízzel a szép bőrért!

Az évek múlásával bőrünk veszít víztartalmából, és ezzel együtt rugalmasságából is, ami bizony látható ráncokat eredményez. Ez a folyamat előbb vagy utóbb, de mindannyiunkat utolér. Azonban van néhány dolog, amire, ha odafigyelünk, akkor bőrünk hosszú ideig megőrizheti fiatalságát.

HomeWater.hu
2022.05.19 07:00
Tényleg létezik vízmérgezés?

A víz fogyasztása létfontosságú testünk működéséhez. De honnan tudjuk, hogy mikor érjük el azt a szintet, hogy nincs több folyadékra szüksége a szervezetünknek?

HomeWater.hu
2022.05.05 07:00
Ha fogyni szeretnél, igyál tiszta vizet!

A megfelelő mennyiségű és minőségű víz ivása gyakorlatilag a zsírvesztés egyik legfontosabb mozgatórugója, aminek sajnos sokan nem szentelünk elég figyelmet. Olvasd el hasznos tippjeinket, és tégy egy próbát velük Te is, ha szívesen megszabadulnál néhány felesleges kilótól!

Miért jobb a tisztított víz, mint az ásványvíz?

A csapvíz hiába iható, kellemetlen íze és vegyszertartalma miatt nem szívesen fogyasztjuk, így sokan inkább ásványvizet iszunk helyette. De vajon belegondoltál-e már abba, hogy milyen előnyökkel járna mindaz, ha a palackozott ásványvíz helyett a tisztított víz mellett tennéd le a voksodat?

HomeWater.hu
2022.04.07 07:00
Tudatos vízfogyasztás

Te mennyire ügyelsz a tudatos vízfogyasztásra? Azt ugye tudod, ha minden órában húzóra megiszol egy üveg ásványvizet, azzal kicsit sem nyújtasz megfelelő támogatást szervezeted számára? Ugyan testünknek szüksége van a vízre, de elegendő időre is, hogy fel tudja azt dolgozni. A következő tanácsok Neked is segíthetnek a helyes vízivási szokások kialakításában.

HomeWater.hu
2022.03.24 07:00
Lúgos vízzel a hosszantartó egészségért!

Egyre többször hallani a lúgos vízről, és annak szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól. Mai cikkünkben górcső alá vesszük a témát, és megnézzük miért van fontos szerepe napjainkban a lúgosító életmódnak.

Milyen előnyei vannak, ha ozmózis víztisztítót választunk?

Víztisztító vásárlása előtt sokunknak fejtörést okozhat a legmegfelelőbb készülék kiválasztása. Ha éppen az ozmózis víztisztító keltette fel az érdeklődésedet és szeretnéd tudni milyen előnyökkel jár ez a fajta víztisztítási eljárás, akkor tarts velünk mai cikkünkben, ahol mindezt kifejtjük, ezzel megkönnyítve számodra a döntéshozatalt.

Miért van szükség a vízszűrő használatára?

Mindannyian tudjuk, hogy a tiszta ivóvíz elengedhetetlen fontosságú szerepet tölt be a mindennapjainkban. De azt vajon tudjuk-e, hogy rengeteg vegyszerrel szennyezett a vízkészletünk és sajnos ma már egyre jellemzőbben a föld alatti vízrétegeket is ugyanúgy érinti ez az állapot? Mit tehetünk ez ellen?

Mit érdemes tudni az aktív szenes víztisztítókról?

Hatékony megoldást keresel otthoni víztisztításra? Szeretnél tisztában lenni azzal, hogy milyen hatásra számíthatsz, ha aktív szenes vízszűrő mellett teszed le a voksod?

HomeWater.hu
2022.01.25 07:00
Miért használjunk PET palack helyett kulacsot?

Napjainkban egyre meghatározóbb témává vált a tengerek és más élőhelyek műanyaggal való szennyezése. Ha Te is szeretnél tenni a környezetünkért, akár aprónak tűnő cselekedetekkel is megteheted:

PET palack helyett például használj kulacsot!

HomeWater.hu
2022.01.11 07:00
Indítsuk tiszta vízzel az újévet!

Ismét beköszöntött az új év lehetőséget adva arra, hogy változtassunk rossz szokásainkon. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba - avagy miért válasszuk újévi fogadalomként, hogy nem iszunk többé palackos vagy szűretlen csapvizet?

Csaptelep kisokos - hogyan válassz megfelelő csaptelepet?

Lassan itt vannak a karácsonyi ünnepek, elfoglaltak vagyunk az ajándékvásárlással, díszítéssel és a menü összeállításával. Na de mi van a vacsora utáni mosogatással? Legtöbben nem is gondolunk rá, hogy a vendégsereg távozása után mekkora halom mosogatnivaló vár ránk. Ilyenkor bizony nem mindegy, hogy konyhánk milyen csapteleppel van felszerelve.

HomeWater.hu
2021.12.07 07:00
Szennyeződések a csapvízben?

A víz mindannyiunk számára nélkülözhetetlen természeti elem, ezért is olyan fontos, hogy ivóvizünk ne tartalmazzon szervezetünk számára káros mikroorganizmusokat, illetve mérgező vegyi anyagokat. Mivel a vízhálózat nem egy steril zárt rendszer, hamar felmerülhet bennünk a kérdés: vajon milyen szennyeződések bújnak meg a csapvízben?

HomeWater.hu
2021.11.23 07:00
Vízszűrőt karácsonyra?

Karácsonyhoz közeledvén már biztosan lelkesen gyűjtögeted a szeretteidnek szánt ajándékokat. Vagy inkább csak gyűjtögetnéd, ha lenne ötleted? Te is unod már, hogy évről évre mindig ugyanazokat a haszontalan tucat termékeket találod az üzletekben? Ha idén valami igazán praktikus, esetleg rendhagyó ajándékokban gondolkozol, akkor mai cikkünk Neked szól.

 

Honnan tudhatom, hogy nem működik megfelelően a vízszűrőm?

Vízszűrő berendezést vásároltál és tudni szeretnéd miből veheted észre a jövőben, ha már nem működik megfelelően? Mai cikkünkben eláruljuk azokat az intő jeleket, amikre mindenképpen érdemes odafigyelned.

HomeWater.hu
2021.10.19 07:00
Miért érdemes zuhanyszűrőt használnunk?

Ugye mindenki tudatában van vele, hogy a vízben a tisztaság megőrzése végett, fertőtlenítés céljából klór található. Egyértelműnek vesszük a tényt, nem foglalkozva vele, hogy ez a klórtartalom mennyire ártalmas lehet egészségünkre.

HomeWater.hu
2021.10.05 07:00
Milyen akvárium szűrőt válasszak?

Szeretnéd, ha akváriumod élőlényei mindig tiszta vízben lubickolhatnának? Olyan vízszűrőt keresel ami még a káros vegyületeket is eltávolítja? Cikkünket elolvasva azonnal közelebb kerülhetsz a jó döntéshez.

HomeWater.hu
2021.09.21 07:00
Mikor, mennyit és milyen vizet igyunk?

Veled is előfordult már, hogy a nap folyamán nem fogyasztottál elegendő mennyiségű vizet? Ilyenkor bizony a szervezetünk rövid időn belül reagál és jelez, hogy itt az ideje a vízpótlásnak. Ha a mai cikkünkben leírtakat betartod örökre búcsút inthetsz a dehidratáltságnak.

 

Válasszuk a vizet a cukros üdítőitalok helyett!

Ha tudnád, hogy mit okoznak a testedben a cukros, édesítőszeres, szénsavas, aromákkal, színezékekkel és tartósítószerekkel teli, borzasztóan egészségtelen üdítőitalok, vajon mit tennél?

HomeWater.hu
2021.08.17 07:00
Milyen víztisztítót válasszak?

Víztisztító berendezést vásárolnál, de nem tudod mi alapján válaszd ki a háztartásod számára legmegfelelőbbet? A könnyebb döntés érdekében három fő csoportra szedtük a víztisztítókat, melyeknek rövid leírásai segítséget jelenthetnek számodra.

HomeWater.hu
2021.08.03 07:00
Szükségem van-e vízlágyítóra?

Az már előző cikkünkből kiderült, hogy mi a különbség a vízszűrés és vízlágyítás között, most kitérünk arra, hogy vajon szükséged van-e vízlágyító használatára.

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

Víztisztító készüléket vásárolnál de nem tudod mi alapján válaszd ki a számodra megfelelőt? Mielőtt döntenél előtte mindenképpen olvasd el mai cikkünket, hogy tisztába kerülj azzal, mi is valójában a víztisztítás és a vízlágyítás lényege és mi a különbség közöttük.

HomeWater.hu
2021.07.06 07:00
Műanyagmentes július

Július 1-vel ismét kezdetét vette a Műanyagmentes Július kihívás, amelynek célja, hogy a résztvevők egy hónapon keresztül mellőzzék a mindennapjaikból az egyszer használatos műanyagokat. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, aki vállalja az eldobható műanyagok használatának elkerülését. Mai cikkünkkel ehhez adunk néhány remek műanyagmentes ötletet.

HomeWater.hu
2021.06.22 07:00
A vízszűrő kancsó előnyei és hátrányai

Az ivóvíz tisztítási megoldások közül talán a legelterjedtebbnek a vízszűrő kancsó használata mondható, melynek segítségével könnyen hozzájuthatunk a tiszta ivóvízhez. Aki bizalmat szavaz neki, annak praktikus segítője lesz a háztartásban. Használatával ugyanis gyorsan és egyszerűen állíthatunk elő a csapvízből klórmentes, jóízű, lágy ivóvizet. De mint mindennek a vízszűrő kancsónak is vannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Mégis mik? Most lerántjuk a leplet!

 

 

 

HomeWater.hu
2021.06.08 07:00
Víztisztítóval a műanyagszennyezés ellen

Te mi mindent teszel meg a saját környezeted illetve a minket körülölelő természet megóvásáért? Tudtad, hogy minden esztendő júniusának ötödik napja a Környezetvédelem Világnapja? Célja felhívni az emberek figyelmét a környezetszennyezés következményeire, elősegíteni a közös együttműködést, terjeszteni a fenntartható fejlődés eszméjét.

 

 

Honnan tudom mikor jött el az ideje a vízszűrő betét cseréjének?

Mai témánkban a szűrőbetétekkel kapcsolatban szeretnénk néhány dologra felhívni a figyelmedet, hogy a víztisztító berendezésed vagy vízszűrő készüléked hatékonyan tisztítson, és szennyeződésektől mentes, egészséges, tiszta vízzel lásson el a mindennapok során.

 

HomeWater.hu
2021.05.11 07:00
Pet palack VS vízszűrő

Tudtad, hogy ha az ásványvíz sokáig áll a PET palackban, esetleg felmelegszik benne, vagy többször újratöltjük a már elhasználódott palackot, illetve ha szénsavas ásványvizet tárol,  akkor a műanyag palackból különböző vegyi anyagok kezdenek beleoldódni az általunk elfogyasztott víz tartalmába?

HomeWater.hu
2020.08.15 18:25
A mikroműanyagokról

Mi is az a mikroműanyag?
A Wikipédia meghatározása szerint "a mikroműanyag, vagy más néven mikroplasztik az 5 milliméternél kisebb műanyagdarabokat jelenti.

HomeWater.hu
2020.08.06 07:00
Az ólomról

A mai -szerintem- érdekes téma az ívóvíz kapcsán: az ólom.
Hát, nem sok jó jut eszembe róla. Mert ugye ott volt szegény Vazul, akinek a legenda szerint a fülébe forró ólmot öntöttek, hogy megsüketítsék. Vagy ha azt mondom,hogy ólomlábon jár az idő, akkor az jut eszembe,hogy csak vánszorog az óramutató, mondjuk például mikor a fogorvosi rendelőben várakozok, és számolom a másodperceket.

HomeWater.hu
2020.06.05 17:54
A vízszűrő 5 előnye

A vízszűrő 5 előnye
Valószínűleg sokkal több mint öt előnye van annak, hogy a csapból folyó ivóvizedet megszűröd, mielőtt megiszod, de mi most csak a legfontosabb ötöt gyűjtöttük össze. Ráadásul úgy választottuk ki az előnyöket, hogy lesz közöttük ökotudatos, lesz pénztárcakímélő, és logikus érv is. Olvasd el mi a vízszűrő 5 előnye!

HomeWater.hu
2020.06.05 17:28
Miért kell szűrni a csapvizet?

Ami a világ nagy részén elérhetetlen vágy, az neked teljesen természetes: ha kinyitod a csapodat abból – napszaktól és évszaktól függetlenül – hűvös, azonnal fogyasztható ivóvíz folyik. De ha ivóvíz folyik a csapból, akkor miért érdemes megszűrni? Ebből a cikkből mindent megtudsz.