Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Pet palack VS vízszűrő

HomeWater.hu
2021.05.11 07:00
Pet palack VS vízszűrő

Tudtad, hogy ha az ásványvíz sokáig áll a PET palackban, esetleg felmelegszik benne, vagy többször újratöltjük a már elhasználódott palackot, illetve ha szénsavas ásványvizet tárol,  akkor a műanyag palackból különböző vegyi anyagok kezdenek beleoldódni az általunk elfogyasztott víz tartalmába?

Mindez rettentő káros az egészségre nézve. Arról nem is beszélve, hogy a tengerekbe és óceánokba kerülő hatalmas műanyag hulladék mennyiség a vízben élő állatokra is óriási veszélyforrást jelent.

Dönts okosan, használj Te is vízszűrőt!

Vízszűrő használatával nem kell többé azt lesned otthon, hogy áll az ásványvizes készleted, a boltból hazatérve nem kell többé a palackok cipekedésével foglalkozni, és a használatuk miatt lelkiismeretfurdalást érezni, hogy nem vagyunk eléggé környezettudatosak. Ha vízszűrőt használsz, egyszerűen csak megnyitod a csapot és máris elérhető lesz az egészséges, tiszta víz, káros anyagok nélkül, korlátlan mennyiségben. Szerencsére Magyarországon jó minőségű vizek folynak a csapból, azonban előfordul, hogy érezhető a klórtartalma, amit fertőtlenítés céljából tesznek a vízbe. Vannak helyek ahol  a víz magas arzéntartalommal bír, vagy a régi csőrendszerekből beleoldódik a piszok. Ha nem szeretnéd meginni a benne lévő klórt, szerves szennyeződéseket, nehézfémeket, és  lágy víz fogyasztására vágysz, napjainkban már számos vízszűrő berendezés áll rendelkezésedre.

Vegyük például a vízszűrő kancsót, alkalmazása nem igényel nagyobb kiadást és különösebb beavatkozást, működése pedig nagyon egyszerű. Szóval ne feledd, amennyiben lehetőségeid engedik mellőzd a PET palack használatát!

Élj egészségesen és környezettudatosan! A Homewater.hu webáráruházában minden szükséges eszköz elérhető, ami a tökéletes víz előállításához szükséges!