A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Tudatos vízfogyasztás

HomeWater.hu
2022.04.07 07:00
Tudatos vízfogyasztás

Te mennyire ügyelsz a tudatos vízfogyasztásra? Azt ugye tudod, ha minden órában húzóra megiszol egy üveg ásványvizet, azzal kicsit sem nyújtasz megfelelő támogatást szervezeted számára? Ugyan testünknek szüksége van a vízre, de elegendő időre is, hogy fel tudja azt dolgozni. A következő tanácsok Neked is segíthetnek a helyes vízivási szokások kialakításában.

Ügyeljünk az arányosságra! 

A vízfogyasztás mértékének megállapításánál több szempontot is figyelembe kell vennünk, erről részletesebben a “Mikor, mennyit és milyen vizet igyunk?” című blog cikkünkben olvashatsz. Nagy általánosságban azonban elmondható, hogy testünk számára naponta 2-3 liter vízre van szüksége az egészséges működéshez, viszont intenzív sportolás esetén, és nyári hőségben, ez a mennyiség akár megemelkedhet 3-4 literre is.

Ezt a vízmennyiséget fontos arányosan elosztva meginni a nap folyamán. Ha esetleg teendőink annyira lekötnek, hogy emiatt nem tudunk odafigyelni az óránkénti vízfogyasztásra, így ebben az estben szuper applikációkat találhatunk a telefonunkra, amelyeket ha letöltünk óránként jelzi majd nekünk, mikor van itt az idő egy pohár víz megivására.

Élvezzük az előnyeit!

A szervezetünk működésére nézve a vízivás számos pozitív élettani hatással bír. Többek között:

  • erősítheti az immunrendszert,
  • védelmet nyújthat a rákos betegségek ellen,
  • csökkentheti a szívroham és az agyvérzés kockázatát,
  • késleltetheti az öregedést,
  • növelheti a koncentrációképességet,
  • oldhatja a stressz, szorongás és depresszió tüneteit,
  • segítheti a pihentető alvást.

Így tölthetünk tiszta vizet a pohárba!

Ha már vízfogyasztás, akkor az sem mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk, ugyanis a szűretlen csapvíz nem annyira egészséges, és a műanyag flakonos víz minőségében sem feltétlenül lehetünk biztosak. Nézz körül webáruházunkban és ruházz be egy vízszűrő berendezésre, - legyen az egy csapra szerelhető változat, vagy akár egy központi vízszűrő - amely tökéletes megoldást jelenthet, hiszen segítségével mindig tiszta, egészséges, finom és friss vízhez juthatunk. Nem beszélve arról, hogy ez a módszer tudatosságunkról is  árulkodik, ugyanis nem hagyunk magunk után környezetszennyező PET palackokat, amelyek folyamatos veszélyforrást jelentenek az élővilág és a természet számára egyaránt.