Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Mikor, mennyit és milyen vizet igyunk?

HomeWater.hu
2021.09.21 07:00
Mikor, mennyit és milyen vizet igyunk?

Veled is előfordult már, hogy a nap folyamán nem fogyasztottál elegendő mennyiségű vizet? Ilyenkor bizony a szervezetünk rövid időn belül reagál és jelez, hogy itt az ideje a vízpótlásnak. Ha a mai cikkünkben leírtakat betartod örökre búcsút inthetsz a dehidratáltságnak.

 

Mikor igyunk vizet?

A lehető legjobb, ha ébredés után mindjárt egy pohár vízzel kezdjük a napunkat. Javíthatja a vérkeringésünket, és segíti a káros anyagok kiürülésében, így sokkal egészségesebben indíthatjuk a napunkat. Érdemes szokássá alakítani a főétkezések előtt fél órával történő vízivást is áldásos hatása miatt, mert egyrészt segíti az emésztést, másrészt telíti a gyomrot, így kevesebb ételt fogyasztunk el és nem esszük túl magunkat. Fontos, hogy minél egyenletesebben vigyük be a folyadékot a nap folyamán. Iktassuk be az ivást óránként nagyobb pohárnyi mennyiségekre elosztva, így kiválóan tud majd hasznosulni és így terhelhetjük a legkevésbé  veséinket.

Tudtad?

A vesék egy óra alatt maximum 10 deciliternyi folyadékot tudnak feldolgozni.

Mennyi vizet igyunk?

A napi ajánlott vízfogyasztás mértékét az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság az alábbiak szerint határozza meg:

  • 2-3 éves kisgyermekeknek 1,3 L
  • 4-8 éves gyermekeknek 1,6 L
  • 9-13 éves lányoknak: 1,9 L
  • 9-13 éves fiúknak: 2,1 L
  • Nőknek: 2L
  • Férfiaknak: 2,5L

Milyen vizet igyunk?

Az ásványvíz egy jó megoldás lehet a megfelelő minőségű vízfogyasztásra, mivel nem tartalmaz klórt és más szennyezőanyagot. Viszont hihetetlen problémát okoz az üres palackok kezelése, ezért ha kicsit is környezettudatosak vagyunk nem szívesen nyúlunk az ásványvizes palackok után. Napjainkban az egyik leghatékonyabb és legmodernebb víztisztítási eljárás az otthonainkban is elérhetővé vált vízszűrők használatában rejlik. Segítségükkel könnyen hozzájuthatunk az egészséges, tiszta vízhez, ráadásul korlátlan mennyiségben.

Válaszd a legjobbat!

Ha te is azok közé tartozol, akik maximális védelmet szeretnének biztosítani a családjuknak, és a legtisztább vizet szeretnék fogyasztani, akkor mindenképpen vess néhány pillantást a Homewater.hu webáruházunk víztisztító berendezéseire, vagy akár a pici ám annál praktikusabb, hordozható vízszűrő kancsóira!