Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Szükségem van-e vízlágyítóra?

HomeWater.hu
2021.08.03 07:00
Szükségem van-e vízlágyítóra?

Az már előző cikkünkből kiderült, hogy mi a különbség a vízszűrés és vízlágyítás között, most kitérünk arra, hogy vajon szükséged van-e vízlágyító használatára.

Kemény víz = vízkő

A kemény víz mindennapjaink problémáinak szerves részét képezheti, mégis viszonylag könnyen és egyszerűen orvosolható a vízkő, valamint az általa okozott problémák elkerülése.

Milyen hatásai vannak a vízkőlerakódásnak?

Gondoljunk csak a gyönyörű fürdőszoba csempénkre, mikor takarítást követően szinte az első használat után tele van a megszáradt vízcseppek foltjaival, vagy a kedvenc vízforralónkra, amiben pillanatok alatt képes helyet foglalni a makacs vízkő. A lerakódás már önmagában sem egy pazar látvány, emellett még számos kellemetlen tulajdonsággal is bír. Háztartási gépeink hatásfokát nagy mértékben csökkentheti, ha a bennük lévő fűtőszálat bevonja a vízkő. Berendezéseink ezáltal lassabban melegítik fel a vizet, emiatt többet fogyasztanak, ami végül magasabb közüzemi számlákkal jár.

Honnan tudjam milyen keménységű a víz amit használok?

Ha biztos forrásból szeretnénk értesülni az általunk használt víz keménységi fokáról, érdemes a helyi vízszolgáltatótól kikérni annak pontos értékét, ami alapján már bizton eldönthetjük, hogy háztartásunknak szüksége van-e vízlágyításra.

Mi a leghatásosabb módszer vízkő ellen?

Kiváló vízlágyítók és vízkőmentesítők állnak már rendelkezésünkre, és ezek mind szépen teszik is a dolgukat, azonban a leghatásosabb mégis a vízlágyító berendezés használata.

Miért?

A lakások és épületek teljes vízhálózatának lágyítását elvégzik. Segítségével a vízben oldott kalcium és magnézium ionok nátrium ionokra cserélődnek, így a lágyított víz már nem tartalmaz maradó keménységet okozó ionokat, illetve sókat.

Milyen előnyökkel jár pontosan?

  • Háztartási gépeink vízmelegítői eredeti hatásfokon üzemelnek.
  • Kevesebb mosószer és mosogatószer használat.
  • Hosszabb élettartamú berendezési tárgyak.
  • Zuhanyzás utáni selymes, puha bőr.
  • Hajmosás utáni csillogó, egészséges haj.
  • Nem mellesleg végre búcsút inthetsz a makacs vízkőfoltoknak is!

Milyen vízlágyító berendezést válasszak?

Ha meghoztad a döntést és valóban szeretnéd kihasználni a vízlágyító berendezés remek adottságait, hívd bizalommal a +36706075770-es telefonszámot és a HomeWater.hu kollégái segítenek az igényeidnek megfelelőt kiválasztani.