Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

HomeWater.hu
2021.07.20 07:00
Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

Víztisztító készüléket vásárolnál de nem tudod mi alapján válaszd ki a számodra megfelelőt? Mielőtt döntenél előtte mindenképpen olvasd el mai cikkünket, hogy tisztába kerülj azzal, mi is valójában a víztisztítás és a vízlágyítás lényege és mi a különbség közöttük.

Víztisztítás

A vízszűrő berendezések célja, hogy kiszűrjék a vízben található szennyeződéseket, és ezáltal javítsanak az ivóvíz minőségén. Ezek a készülékek tökéletesen kiszűrik a homok, rozsda, iszap, valamint a szabad szemmel nem látható szennyeződéseket és a szervezetünk számára veszélyes anyagokat is. Gondolunk itt többek között a gyógyszermaradványokra, hormonra, vírusokra, baktériumokra, nehézfémekre, nitritekre, nitrátokra és a klórra.

Vízlágyítás

Mikor van szükség vízlágyításra? Ha az oly sok kellemetlenséget okozó vízkőtől szeretnénk megszabadulni. A vízlágyító csak és kizárólag a vízkövet okozó kalcium és magnézium részecskékre van hatással. A leggyakrabban alkalmazott vízlágyító célja tehát nem más, minthogy a keménységet okozó ionokat kivonja a vízből.

Összegezve a fentieket, vízszűrőre akkor van szükségünk, ha szeretnénk végre felhagyni a műanyag palackos ásványvizekkel és helyette környezettudatos döntésként letesszük a voksunkat a vízszűrő berendezés által nyújtott jó ízű, selymes állagú, ivóvíz mellett, amelyből egyáltalán nem okoz majd gondot a napi szükséges folyadék mennyiség elfogyasztása sem. A vízlágyítást pedig olyan helyen érdemes alkalmazni, ahol például a mosó- mosogatógépet, bojlert, vasalót vagy a kazánt, esetleg a kávégépet szeretnénk megvédeni a vízkőtől, ezzel meghosszabítva az élettartamukat. Nagyon fontos kiemelnünk azt is, hogy a lágy vízzel való tusolás és hajmosás rengeteg allergiától és kellemetlen bőrproblémától kímélhet és szabadíthat meg mindannyiunkat.

Ha a fentiek alapján sikerült eldöntenünk, hogy melyik megoldásra van szükségünk, akkor már csak azt kell kiválasztanunk, hogy melyik típusú berendezés illik legjobban a mi életformánkhoz. Bármilyen kérdés is merüljön fel ezzel kapcsolatban, keress minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.