Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Vízfogyasztás a nyári hőségben

HomeWater.hu
2022.07.07 07:00
Vízfogyasztás a nyári hőségben

Te mennyi folyadékot veszel magadhoz egy tikkasztó nyári napon? Hőségben a megszokottnál is jóval kiemelkedőbb figyelmet igényel a folyadékfogyasztásunk, hiszen elegendő mennyiség bevitelével tudunk csak optimális segítséget nyújtani szervezetünk számára a hőháztartás megfelelő szabályozásában.

Milyen tünetekkel jelzi a szervezetünk, ha kevés vizet ittunk, azaz dehidratáltak vagyunk?

  • szomjúság
  • szédülés
  • fejfájás
  • koncentrációzavar
  • bőrszárazság

Mennyi folyadékot igyunk hőség idején?

Rendkívül fontos, hogy a nyári kánikulában megigyunk legalább napi 2-3 liter folyadékot! De ennél jóval többre is szükségünk lehet fizikai munkavégzés közben, illetve az edzések során, ugyanis nagyobb aktivitás esetén rengeteg folyadék távozik a szervezetünkből.

Milyen folyadékot fogyasszunk kánikulában?

A jó minőségű, elegendő mennyiségű folyadék elengedhetetlen testünk elégséges hidratációjához és normál működéséhez a legnagyobb melegben, éppen ezért próbáljuk meg kerülni a szénsavas, cukros üdítőket és helyettük inkább olyan italokat fogyasszunk, amelyekkel pótolhatjuk a szükséges ásványi anyagokat! Erre az egyik legkiválóbb választás a csapvíz. De ami még ennél is jobb, ha a csapvíz tisztított, szűrt változatát isszuk, amely kristálytiszta, selymes ízű, ezáltal pedig sokkal finomabb és egészségesebb, mint szűretlen társa. 

A HomeWater.hu-n Te is megrendelheted a számodra legideálisabb terméket: a vízszűrő kancsótól kezdve, a csapra szerelhető vízszűrőn át, a központi vízszűrőig mindent megtalálsz nálunk, ráadásul  elérhető árakon és a legjobb minőségben!