Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Vizes élőhelyek világnapja - Február 2.

HomeWater.hu
2023.01.20 07:00
Vizes élőhelyek világnapja - Február 2.

Fontos, hogy mindannyian saját feladatunknak érezzük a vizes élőhelyeink megóvását, és ennek érdekében csökkentsük ökológiai lábnyomunkat a világban.

A vizes élőhelyek világnapjának kezdete egészen 1971. február 2-ig nyúlik vissza, amikor Iránban, Ramsar városában aláírták a vizes területek és élőhelyekhez kötődő élőlények védelméről szóló megállapodást, melynek célja az érintetlen vizes területek és az ott élő madárvilág megóvása.

Műanyagszennyezés

Napjaink egyik globális szintű problémája az óriási méreteket öltő műanyagszennyezés. A szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás ellenére a műanyagok jelentős része még ma is a természetben végzi, ami az állatokra, és közülük is a vízi élővilág számára jelenti a legnagyobb veszélyt.

PET palackok mellőzése

A műanyag palackok lebomlási ideje közel 450 évig is eltarthat. Ez pedig iszonyúan környezetszennyező hatású, amely az egész bolygóra kiterjed.

Már azzal fantasztikus eredményeket érhetünk el a műanyagszennyezés csökkentésében, ha lemondunk a műanyag flakonos italok fogyasztásáról és helyettük a csapvizet választjuk szomjoltásra. 

Fontos, hogy ne feledjük - élővilágunk megóvása mindannyiunk közös ügye! 

Vízszűrő használata

Persze, ha nem vagyunk elégedettek az otthoni csapból folyó víz minőségével, akkor a vízszűrő használata kiváló megoldás arra, hogy egészséges, kristálytiszta, selymesen lágy vízhez jussunk.

Ráadásul igény szerint, többféle vízszűrő berendezés közül válogathatunk:

- vízszűrő kancsó

- csapra szerelhető vízszűrő

- pult alá beépíthető vízszűrő

- pultra helyezhető vízszűrő

- ozmózis vízszűrő

- központi vízszűrő

- vízszűrő torony


Nézz szét a HomeWater nagyszerű termékei között, és add le rendelésed már ma, hogy minél kevesebb PET palack kerüljön az óceánokba, ezzel is védelmezve vízi élővilágunk épségét!