Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Tényleg létezik vízmérgezés?

HomeWater.hu
2022.05.19 07:00
Tényleg létezik vízmérgezés?

A víz fogyasztása létfontosságú testünk működéséhez. De honnan tudjuk, hogy mikor érjük el azt a szintet, hogy nincs több folyadékra szüksége a szervezetünknek?

Hogyan eshetünk a vízmérgezés csapdájába?

Szinte mindenhol azt sulykolják belénk, hogy a megfelelő hidratáltság nélkülözhetetlen feltétele az egészséges életnek. Igen ám, arra azonban csak kevesen hívják fel a figyelmünket, hogy a vízivást bizony túlzásba lehet vinni. Ráadásul mindennek súlyos következményei is lehetnek, amit úgy hívnak, hogy vízmérgezés. De mit is jelent pontosan a vízmérgezés? Azt amikor nagy mennyiségű folyadék bevitelének eredményeként a szervezetünk nátrium háztartása teljesen felborul, ezzel akár életveszélyes állapotba sodorva bennünket.

Milyen tünetekkel jár a vízmérgezés?

  • szédülés, hányás
  • fejfájás
  • zavarodottság
  • étvágytalanság
  • kimerültség
  • izomgyengeség
  • eszméletvesztés, kóma

Hogyan előzhető meg a vízmérgezés?

Általános szabály, hogy ne igyunk óránként 8 dl folyadéknál többet! Nyakunkon a nyári időszak, amikor is gyakran hallhatjuk, mennyire fontos a megfelelő folyadékpótlás, hogy elkerüljük a dehidratációt. Az elegendő mennyiségű tiszta víz bevitelének fontosságát valóban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen nélkülözhetetlen a szervezetünk egészségének megőrzése szempontjából. De arra azért mindenképpen ügyeljünk, hogy a napi vízfogyasztásunk mértéke 2 – 2,5 liter legyen, és még véletlenül se haladjuk meg az 5 litert.

Számold mennyit iszol!

Szerezz be egy szuper vízszűrő berendezést, ezzel biztosítva szervezeted számára a káros anyagoktól mentes, egészséges és tiszta víz lehetőségét, valamint egy BPA mentes kulacsot, melynek segítségével könnyen számon tarthatod, hogy éppen hol jársz a napi folyadékbevitel mennyiségével, így könnyen elkerülheted a vízmérgezést, és a dehidratációt egyaránt!

A HomeWater.hu webáruházban minőségi vízszűrőket, szűrőbetéteket és egyéb termékeket vásárolhatsz. Erre a garancia, hogy csak megbízható, ellenőrizhető gyártók termékeit forgalmazzuk. Nálunk minden rendelésed 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted és mi visszatérítjük a vételárat!