Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Szűrt vízzel a kávét?

HomeWater.hu
2022.06.23 07:00
Szűrt vízzel a kávét?

Tudtad, hogy jó minőségű vízzel lehet a kávészemekből a legjobbat kihozni? Eddig talán nem is gondoltál erre, pedig a víz minősége nagymértékben meghatározza kedvenc feketéd ízét.

Milyen hatással van a víz minősége a kávéra?

Bár hazánkban az ivóvíz megfelelő minőségű, azonban amíg eljut hozzánk, a vízvezeték rendszerben található lerakódásoktól, klórtól, ólomtól, egyéb nehéz fémektől, növényvédő szerektől kellemetlenné válik a víz íze és szaga, ami sajnos a lefőzött kávén is ugyanúgy érződik. Amikor a víz szennyezett, valamint lágysága sem megfelelő, hiába vesszük a legjobb, legdrágább kávét, akkor se tudnak belőle a valódi aromák felszabadulni. Ezért, ha szeretjük a kávét és rendszeresen fogyasztjuk is, a jövőben mindenképpen érdemes több figyelmet szentelni eme értékes összetevőnek.

Milyen vízzel készítsük a kávét?

Ahhoz, hogy a csapvíz íze igazán finom legyen szűrt vizet kell használnunk, ezzel pedig még a kávéfőzőnk vízkövesedését is megelőzhetjük. Napjainkban már számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre az otthonunkban lévő csapvíz tisztítására, hiszen különböző kialakítású és elhelyezésű szűrő berendezések közül válogathatunk igényeink szerint, pénztárcánkhoz mérten.

Milyen vízszűrési megoldást válasszunk?

A vízszűrő kancsók egyszerű, hatékony, gyors, és költségkímélő megoldást jelentenek arra, hogy a kancsó szűrőbetétjének segítségével kristálytiszta, adalékanyagoktól és vegyszerektől mentes vizet készítsünk.

De választhatunk vízszűrő berendezést, központi vízszűrőt, pult alá beépíthető vízszűrőt, pultra helyezhető vízszűrőt, csapra szerelhető vízszűrőt, valamit ozmózis vízszűrőt is. Bármelyiket is választjuk, garantáltan kiszűri a vízben lévő szennyeződéseket, valamint érezhetően javítja a víz ízét és illatát. A szűréssel kezelt víz pedig lágy és selymes, ami azonnal megmutatkozik a lefőzött kávénk aromáján is. Kóstold meg Te is!

Fontolgatod a vízszűrő vásárlását? Láttad már kínálatunkat? A HomeWater.hu csak megbízható, és ellenőrizhető gyártók termékeit forgalmazza! Menj biztosra és rendelj webáruházunkból!