Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Szűrt víz - az egészség védelmezője

HomeWater.hu
2023.12.20 07:00
Szűrt víz - az egészség védelmezője

Az őszi és téli időszakról leginkább a hideg, csapadékos és szeles idő jut eszünkbe, amikor odakint gyakran elkap minket a didergés, és alig várjuk, hogy bevackoljunk az otthon kellemes melegében. Nem véletlenül vágyunk ilyenkor a meleg teára, ugyanis a megfelelő hidratáció elengedhetetlen az egészségünk és az immunrendszerünk védelméhez ebben az időszakban is.

A hideg és száraz levegő hatása

A hideg idő beköszöntével egyre inkább a melegebb ruhákat részesítjük előnyben, és  szívesen tartózkodunk a radiátor közelében. Azonban a fűtött helyiségek levegője sok esetben száraz, ami miatt a nyálkahártyánk is gyorsabban kiszárad. Ebben az állapotában szervezetünk kevésbé ellenálló a különböző kórokozókkal szemben, így jóval fogékonyabbá válhatunk a légúti fertőzésekre. 

Arról nem is beszélve, hogy a hideg és a száraz levegő a bőrünknek sem kedvez, sőt csúnyán kiszáríthatja, ami kellemetlen viszketéssel párosulhat.

Az immunrendszer támogatása szűrt vízzel

Ilyenkor nagyon sokat tehetünk egészségünkért azzal, ha vízszűrővel megtisztított vizet fogyasztunk. Napjainkban olyan vízszűrő berendezések közül válogathatunk, amelyek hatékonyan megszűrik a csapvízben található szennyeződések akár 100%-át, így olyan vízhez juthatunk, amely támogatja az immunrendszerünk hatékony működését, fenntartja a hidratációt és segíthet elkerülni a légúti betegségeket ebben a megfázásos időszakban.

Szűrt vízzel készült gyógynövényes teák 

Az immunerősítésben hatékony támogatást nyújt az is, ha szűrt vízzel készült gyógynövény teákat fogyasztunk. Ezek a teák nemcsak finomak, de egyes összetevőik segítenek növelni a szervezet ellenálló képességét. Ha pedig már megfáztunk, akkor hozzájárulnak az orrdugulás mielőbbi megszüntetéséhez, a gyulladás csökkentéséhez, és megkönnyíthetik a lázas állapot leküzdését.

Megfelelő folyadékbevitel helyes időzítése

Az sem mindegy, hogy mikor isszuk meg a szükséges napi folyadék mennyiséget, hiszen ha egész nap elfelejtünk inni, és este próbáljuk pótolni a hiányzó adagot az stresszhelyzet elé állítja szervezetünket, ami szintén ronthatja az immunrendszerünk védekező képességét. Célszerű a nap folyamán egyenletesen elosztani a bevitelét, így nem terheljük meg a szervezetünket és kellően hidratáltak leszünk egész nap.

Ne feledd, hogy az egészség a megfelelő hidratációval kezdődik, és minden korty szűrt tisztaságú víz támogatja a szervezeted ellenálló képességét! Szerezz be egy minőségi vízszűrőt a HomeWater webshopjából és élvezd a tiszta víz fogyasztásának előnyeit!