A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Vízszűrők

Bár hazánkban kitűnő minőségű a vezetékes ivóvíz, ami azt jelenti, hogy az előírásoknak megfelelően határérték alatt vannak a vízben található különböző anyagok. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a tisztított ivóvizedben tényleg nincs semmiféle káros és vegyi anyag, érdemes vízszűrőt használnod.

A másik nagy vízforrása a lakosságnak a fúrt kutak vize. A felhasználás, vagy inkább a tisztítás szempontjából ez egy teljesen másik terület a vezetékes vízhez képest, de a vízszűrők segítségével ezt a vizet is felhasználhatóvá lehet tenni. Elmondjuk, miért van szükséged vízszűrőre, és hogyan választd ki.

Ezért kell vízszűrő!
Azért van szükséged vízszűrőre, mert amíg a csapvíz eljut hozzád, akár több kilométernyi olyan csővezetéken halad keresztül, amelyet nem tisztítanak rendszeresen. Ez nem azt jelenti, hogy lehetne tisztítani, csak nem teszik meg, hanem azt, hogy a földbe ásott vízvezetékeket utólagosan tisztítani, fizikailag hozzáférni, szinte lehetetlen. Egy esetleges csőtörés alkalmával nem csak a víz kerül ki a vízvezeték környezetébe, hanem vízvezetéket körülvevő anyagok is bejuthatnak a csővezetékbe. Amikor például azt tapasztalod, hogy sárgás, barnás színű lett a csapvized, az a közelben lévő csőtörés eredménye is lehet. A vízműszolgáltató előállítja az előírásoknak megfelelő minőségű ívóvizet, és ez a víz az említett vízvezetékrendszeren keresztül jut el hozzád. Mivel a rendszert nem lehet tisztítani, ezért a csapvizet klórral kezelik. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a klór mellett egyéb fertőtlenítő anyagokat is kevernek abba a vízbe, ami a csapodból kifolyik. A szervezetnek vízre van szűksége, nem klórra, nem homokra, nem különböző vegyi anyagokra. Érdemes, a főzésre, és fogyasztásra használt ivóvizedet otthonodban vízszűrővel tisztítani.

A vízszűrő
A csapodból folyó ivóvizet többféle vízszűrő berendezés segítségével tudod tökéletesen tisztává szűrni. Most nem csak arra kell gondolni, hogy milyen készülékkel, illetve technológiával szűrjük a vizet, hanem különbséget kell tenni a szerint is, hogy mire fogod felhasználni a vizet. Azt alábbi elkülönítéseket célszerű szem előtt tartani, miszerint a vizet mire használjuk:
- ivásra, étkezésre
- fürdésre, tisztálkodásara
- fűtésre
Fel is merül egy kérdés:
Hol foglal helyet a vízszűrő?
A vízszűrő elhelyezése általában két módon lehetséges.
Az egyik mód, amikor az egész ház vízellátását szeretnénk valamilyen vízszűrővel kezelni, ilyenkor a bejövő gerincvezetékre kell úgynevezett központi vízszűrőt, vízlágyítót beépíteni. Ez általában a vízóra környékén lehetséges (pl.: vízóra aknában), vagy a háznak egyéb erre alkalmas részében.
A másik lehetőség, ez a gyakoribb, amikor a vízvételi helyre történik a vízszűrő beépítése. Legjellemzőbb hely a konyhai mosogató, illetve csaptelepe, hiszen az ivóvíz vétel szinte minden háztartásban itt történik. De nem csak az ivóvizet lehet vízszűrővel javítani, hanem akár a fürdőszobai tisztálkodásra szánt vizet is.

Az ivásra, étkezésre használható rendszerek:
- A vízszűrő kancsók a legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldások. Olcsók, nem helyhez kötöttek, és általában 1-2 hónapig a szűrőbetét élettartama.
- A csapra szerelhető vízszűrők már nagyobb kapacitásúak. Előnyük, hogy felszerelésükhöz nem szükséges szakember, szinte szerszám nélkül használatba vehetők.
Helyigényük kicsi, egyik változatuk szó szerint a csap végén foglal helyet, a másik változatot, (amelyik nagyobb is) szintén a csap végére kötjük be, de a készülék itt már a konyha pulton helyezhető el.
- A beépíthető víztisztítók, vízszűrők tisztító egységét általában „eldugjuk” a konyhaszekrénybe, a konyhaszekrény alá építjük be. Ezek már összetett, többlépcsős szűrést végeznek, nagy kapacitásúak, akár 10.000 liter víz tisztítására is alkalmasak.

A fürdésre, tisztálkodásra használt szűrők:
- Itt elsősorban a fürdésre használt víz tisztítására kell gondolni, amelyre a zuhanszűrők, fürdőlabdák alkalmasak

A fűtési rendszerhez, bojlerhez használt vizek kezelése:
- Ezeknek a rendszereknek lágy vízre van szűkségük. A vízből el kell távolítani a keménységet okozó anyagokat, ezáltal a rendszer élettartama növelhető.

Bármilyen területen szeretnél jó minőségű vizet felhasználni, válassz hozzá megfelelő vízszűrőt!
Azért, hogy megkönnyítsük a választásodat egy helyre gyűjtöttük össze a vízszűrő berendezéseinket. Ha szakmai tanácsra van szükséged, hogy kiválasztd a neked megfelelőt, akkor hívj minket munkaidőben a +36-70/607-5770-as telefonszámon, vagy írj e-mailt a hello@homewater.hu e-mail címre.

Ügyfélszolgálat

Nem találod, amit keresel? További információra lenne szükséged a termékekkel vagy a rendelés menetével kapcsolatban? Keress minket bizalommal! Szakértő csapatunk a +36-70/607-5770 telefonszámon várja hívásod munkanapokon 8-16 óra között.