Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick

Cikkszám: ZLV-FPV0104-50
Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick

Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick

Cikkszám: ZLV-FPV0104-50
Raktáron van, azonnal szállítjuk! 
3 700 Ft

Nyomáscsökkentő szelep vízhálózatra bekötött, háztartási víztisztítókhoz, vízszűrőkhöz.

A nyomáscsökkentő szelep csatlakozásának típusa: QUICK gyorscsatlakozás. 6mm-es, műanyag csővezetékhez szerelhető.

Feladata: a nyomáscsökkentő szelep a víztisztítóba/vízszűrőbe érkező víz nyomását 50 psi (3,4 bar)nagyságúra csökkenti, ha a nyomás ennél nagyobb, így a víztisztító berendezésben, vízszűrőben elkerülhetjük az esetleges túlnyomás okozta meghibásodás(ok) következtében történő vízszivárgást.

Ha 50 psi (3,4 bar) vagy az alatti víznyomással érkezik a víz a víztisztítóba, annak mértékét nem változtatja meg. Felszerelése: egyszerű, nem kell hozzá egyéb csatlakozó az eszköz QUICK tip. gyorscsatlakozójának köszönhetően.

  • 1. lépés: Zárjuk el a főelzáró csapot a hidegvíz bekötésénél.
  • 2. lépés: A nyomáscsökkentő szelepet a készülék elé, a főelzáró csap után, a jelölt áramlás irányának figyelembevételével csatlakoztassuk a rendszerbe a csővezeték megvágásával.
  • 3. lépés: Nyissuk vissza a főelzáró csapot.
  • 4. lépés: Bizonyosodjunk meg a szivárgásmentességről. Anyaga: műanyag+fém

Csatlakozási méretek: 1/4" x 1/4"

Csatlakozás típusa: Quick Max. működési nyomás: 230 psi (15,85 bar) Átfolyás mértéke: 7,5 liter/perc, 100 psi (6,89 bar) nyomásnál Max. működési hőmérséklet: 40°C

FONTOS! Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve rendszeresen vagy alkalmanként valószínűsíthető, hogy 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke*, a vízhálózatra közvetlenül bekötött víztisztítóhoz, vízszűrőhöz alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet, amely a normál üzemi körülményekhez szükséges optimális víznyomás feletti értéket lecsökkenti 3,4 bar körüli értékre és megvédi a készüléket, a vízszűrőt az esetleges károsodástól.

* Megjegyzés a hálózati víznyomás értékéhez: a hálózati víznyomás átlagosan 3,5 bar körül van Magyarországon, amely azonban egyes területeken vagy időszakokban változhat. Hegyvidéken (pl. budai részeken) a helyi vízművek magasabb víznyomást biztosít, hogy a víz le tudja győzni a szintkülönbségeket. Továbbá hajnalonként - amikor alacsony a vízfogyasztás -, akár 10-12 bar körüli víznyomás is lehetséges a vízhálózaton. Az épületekben lévő vízvezeték hálózat elemei képesek elviselni 15 bar nyomást is, azonban a háztartási víztisztítók alkatrészei maximum 7 bar víznyomást bírnak ki. Ezért javasolt víznyomáscsökkentő szelep felszerelése, amellyel megvédhetjük a hálózatra bekötött, víznyomás alatt lévő háztartási víztisztítót, vízszűrőt egy esetleges károsodástól, magunkat pedig a vízszivárgás okozta káreseménytől és az ezzel járó kellemetlenségektől óvhatjuk meg.


Rendeld meg most Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick termékünket rendkívül kedvező áron és akár 2021.04.19-ig ki is szállítjuk csomagod. Nézz szét Elzárók, Szelepek, Szabályzók kategóriánk további nagyszerű termékei között is és 30.000 forint feletti rendelésed garantáltan ingyen kiszállítjuk minden esetben!

Gyártó
Gyártó

Ez a cég gyártja a terméket.

Egyéb gyártó
Várható szállítási idő
Várható szállítási idő

Az itt megadott időpont csak a raktáron lévő termékekre vonatkozik és kizárólag tájékoztató jellegű, a tényleges kiszállítás időpontjáról a megrendelést követően emailben értesítünk.

2021.04.19
Választható méret
Választható méret

A méret csomagolás nélkül értendő, a termék valós mérete, hosszúsága és átmérője.

1/4"
Ügyfélszolgálat

Nem találod, amit keresel? További információra lenne szükséged termékünkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban? Keress minket bizalommal! Szakértő csapatunk a +36-70/607-5770 telefonszámon várja hívásod munkanapokon 8-16 óra között.

Rólunk írtátok