Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick

Cikkszám: ZLV-FPV0104-50
Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick

Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick

Cikkszám: ZLV-FPV0104-50
Nincs raktáron, beérkezésről érdeklődj!
3 700 Ft

Nyomáscsökkentő szelep vízhálózatra bekötött, háztartási víztisztítókhoz, vízszűrőkhöz.

A nyomáscsökkentő szelep csatlakozásának típusa: QUICK gyorscsatlakozás. 6mm-es, műanyag csővezetékhez szerelhető.

Feladata: a nyomáscsökkentő szelep a víztisztítóba/vízszűrőbe érkező víz nyomását 50 psi (3,4 bar)nagyságúra csökkenti, ha a nyomás ennél nagyobb, így a víztisztító berendezésben, vízszűrőben elkerülhetjük az esetleges túlnyomás okozta meghibásodás(ok) következtében történő vízszivárgást.

Ha 50 psi (3,4 bar) vagy az alatti víznyomással érkezik a víz a víztisztítóba, annak mértékét nem változtatja meg. Felszerelése: egyszerű, nem kell hozzá egyéb csatlakozó az eszköz QUICK tip. gyorscsatlakozójának köszönhetően.

  • 1. lépés: Zárjuk el a főelzáró csapot a hidegvíz bekötésénél.
  • 2. lépés: A nyomáscsökkentő szelepet a készülék elé, a főelzáró csap után, a jelölt áramlás irányának figyelembevételével csatlakoztassuk a rendszerbe a csővezeték megvágásával.
  • 3. lépés: Nyissuk vissza a főelzáró csapot.
  • 4. lépés: Bizonyosodjunk meg a szivárgásmentességről. Anyaga: műanyag+fém

Csatlakozási méretek: 1/4" x 1/4"

Csatlakozás típusa: Quick Max. működési nyomás: 230 psi (15,85 bar) Átfolyás mértéke: 7,5 liter/perc, 100 psi (6,89 bar) nyomásnál Max. működési hőmérséklet: 40°C

FONTOS! Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve rendszeresen vagy alkalmanként valószínűsíthető, hogy 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke*, a vízhálózatra közvetlenül bekötött víztisztítóhoz, vízszűrőhöz alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet, amely a normál üzemi körülményekhez szükséges optimális víznyomás feletti értéket lecsökkenti 3,4 bar körüli értékre és megvédi a készüléket, a vízszűrőt az esetleges károsodástól.

* Megjegyzés a hálózati víznyomás értékéhez: a hálózati víznyomás átlagosan 3,5 bar körül van Magyarországon, amely azonban egyes területeken vagy időszakokban változhat. Hegyvidéken (pl. budai részeken) a helyi vízművek magasabb víznyomást biztosít, hogy a víz le tudja győzni a szintkülönbségeket. Továbbá hajnalonként - amikor alacsony a vízfogyasztás -, akár 10-12 bar körüli víznyomás is lehetséges a vízhálózaton. Az épületekben lévő vízvezeték hálózat elemei képesek elviselni 15 bar nyomást is, azonban a háztartási víztisztítók alkatrészei maximum 7 bar víznyomást bírnak ki. Ezért javasolt víznyomáscsökkentő szelep felszerelése, amellyel megvédhetjük a hálózatra bekötött, víznyomás alatt lévő háztartási víztisztítót, vízszűrőt egy esetleges károsodástól, magunkat pedig a vízszivárgás okozta káreseménytől és az ezzel járó kellemetlenségektől óvhatjuk meg.


Rendeld meg most Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz 1/4" 3,4 bar - Quick termékünket rendkívül kedvező áron és igyekszünk 1-2 munkanapon belül kiszállítani csomagod, amennyiben az raktáron van. Nézz szét Elzárók, Szelepek, Szabályzók kategóriánk további nagyszerű termékei között is és 30.000 forint feletti rendelésed garantáltan ingyen kiszállítjuk minden esetben!

Várható szállítási idő
Várható szállítási idő

Az itt megadott időpont csak a raktáron lévő termékekre vonatkozik és kizárólag tájékoztató jellegű, a tényleges kiszállítás időpontjáról a megrendelést követően emailben értesítünk.

2023.10.02
Márka
Márka

Ez a termék márka neve.

Egyéb gyártó
Választható méret
Választható méret

A méret csomagolás nélkül értendő, a termék valós mérete, hosszúsága és átmérője.

1/4"
Ügyfélszolgálat

Nem találod, amit keresel? További információra lenne szükséged termékünkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban? Keress minket bizalommal! Szakértő csapatunk a +36-70/607-5770 telefonszámon várja hívásod munkanapokon 8-16 óra között.

Rólunk írtátok