Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Műanyagmentes július

HomeWater.hu
2021.07.06 07:00
Műanyagmentes július

Július 1-vel ismét kezdetét vette a Műanyagmentes Július kihívás, amelynek célja, hogy a résztvevők egy hónapon keresztül mellőzzék a mindennapjaikból az egyszer használatos műanyagokat. A kihíváshoz bárki csatlakozhat, aki vállalja az eldobható műanyagok használatának elkerülését. Mai cikkünkkel ehhez adunk néhány remek műanyagmentes ötletet.

  1. A boltba vigyél magaddal vászontáskát és vászonzsákot, így elkerülheted a zacskó és a nejlonszatyor használatát.

  2. A műanyag flakonos mosószer helyett, kitűnő választás lehet a papír csomagolású mosószóda is.

  3. A műanyag tubusos élelmiszereket helyett, amiből csak lehet próbálj meg üveges változatot vásárolni. Ha nincs rá módod, már azzal is sokat tehetsz, ha a nagyobb kiszerelésűt választod az adott áruból.

  4. A fóliák használata helyett, amit csak lehet, tárolj mosható edényekben.

  5. Ha elvitelre kéred az ételt vagy a kedvenc kávédat, vigyél magaddal éltelhordót és mindig legyen nálad a kedcenc termobögréd.

  6. Mit szólnál, ha a tusfürdőt lecserélnéd szappanra?

  7. Esetleg a műanyag fogkefédet egy környezetbarát darabra?

  8. Ha eldobható borotvát használtál eddig, váltsd inkább cserélhető fejesre!

  9. Az eldobható egészségügyi betétek helyett érdemes lehet kipróbálni mosható változatot, vagy akár az intimkelyhet.

  10. A lebomló kukazsákot próbáltad már?

  +1 Mellőzd a műanyag PET palackokat! Helyettük újítsd be otthonodba egy vízszűrőberendezést, melynek használatával bármikor hozzájuthatsz a minőségi tiszta vízhez. Ráadásul, ha megtöltöd a kulacsodat mielőtt elindulsz otthonról, szintén elkerülheted a műanyagba zárt italok megvásárlását.

  Egy biztos, ha energiát fektetsz a műanyagmentes életvitelbe, az meg is fog térülni! Légy türelmes, ne add fel, mert hidd el a legkisebb változtatással is rengeteget teszel a környezetszennyezés ellen! Nem baj, ha nem lesz tökéletesen mentes a hónap, tűzz ki egyéni célokat, tekintve jelenlegi szokásaidat, amiket akár hosszú távon is képes leszel tartani a jövőben! A kihívás végén meg fogod látni, hogy a legtöbb esetben az egyszer használatos műanyag használata csupán egy rossz szokás, amire igazából nincs is szükség!