Április 22-28. között minden víztisztító készülék vásárlás mellé egy éven át 20% kedvezményt biztosítunk a készülékhez tartozó szűrőbetétekre!

A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Mit érdemes tudni az aktív szenes víztisztítókról?

HomeWater.hu
2022.02.10 07:00
Mit érdemes tudni az aktív szenes víztisztítókról?

Hatékony megoldást keresel otthoni víztisztításra? Szeretnél tisztában lenni azzal, hogy milyen hatásra számíthatsz, ha aktív szenes vízszűrő mellett teszed le a voksod?

Mi az az aktív szén?

Az aktív szenet növényi anyagokból lehet előállítani, amelynek megkötő képessége kiemelkedően magas, éppen ezért alkalmas a baktériumok, vírusok, különböző mérgek, és egyéb szerves és szervetlen szennyeződések elnyelésére.

Mely vízszűrőkre jellemző az aktív szenes víztisztítás?

Miért olyan jó az aktív szenes szűrés?

Az aktív szenes szűrők megtisztítják a vizet a kellemetlen íztől, szagtól és színektől. Hatékonyan kiszűri a vízből a klórt és annak származékait, ebből adódóan kellemes ízűvé válik a csapvíz, és szívesen iszunk belőle sokat, ami pedig egészségünket tekintve rendkívül előnyös. Talán nem is gondolnád, de a legtöbb szennyeződés szenet tartalmaz, és mivel a szénmolekulák könnyen kapcsolódnak egymáshoz, ebből adódóan vonzzák is egymást. Az aktív szenes víztisztító előnye, hogy a vízben lévő fontos ásványi anyagokat szinte egyáltalán, vagy csak minimális mértékben szűrik ki.

Mi alapján válasszunk aktív szenes vízszűrőt?

Az aktív szenes vízszűrők között lényegbeli különbségek lehetnek, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy nem egyforma hatékonyságúak. Éppen ezért az aktív szenes vízszűrőnk kiválasztásakor is érdemes HomeWater.hu termékei mellett dönteni, így biztosak lehetünk abban, hogy megbízható készüléket vásárolunk.

A víztisztítás egy igencsak meghatározó folyamat, ezért olyan fontos, hogy pontosan átgondoljuk milyen víztisztítót szeretnénk vásárolni otthonunkba. Amennyiben segítségre lenne szükséged, hívd bizalommal szakértő csapatunkat a +36-70/607-5770-es telefonszámon, munkanapokon 8-16 óra között!