Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Miért használjunk PET palack helyett kulacsot?

HomeWater.hu
2022.01.25 07:00
Miért használjunk PET palack helyett kulacsot?

Napjainkban egyre meghatározóbb témává vált a tengerek és más élőhelyek műanyaggal való szennyezése. Ha Te is szeretnél tenni a környezetünkért, akár aprónak tűnő cselekedetekkel is megteheted:

PET palack helyett például használj kulacsot!

Milyen hátrányai vannak a PET palackoknak?

Sok esetben előfordulhat, hogy a PET palackokból idővel elkezdenek kioldódni a gyártás során lágyítószerként felhasznált különböző ftalátvegyületek. Kioldódásának veszélyét növeli az idő múlása, a külső hőhatás, valamint a savas közeg. Ezek a vegyületek szervezetünkbe kerülve, károsíthatják a fogamzóképességünket, illetve a hormonrendszerünket, sőt, némely típusa a rákos megbetegedésekkel is összefüggésben állhat.

Emellett a kiürült PET palackok újratöltése nem túl higiénikus, hiszen a műanyagok felülete az üveghez képest érdes, ezért könnyen megtelepszenek és felszaporodnak benne különböző gombák és baktériumok, amik felbontás után a szánkból kerülhetnek a palackba.

Miért előnyös a kulacs használata?

Ha szeretnénk elkerülni, hogy PET palackok által káros anyag jusson a szervezetünkbe, akkor szerezzünk be a BPA (biszfenol A) mentes kulacsot, és töltsük abba az utazásra szánt innivalókat.

Ahhoz azonban, hogy tiszta vízzel tölthessük fel, elérhetővé kell tennünk otthonunkban is az egészséges vizet: minőségi vízszűrő berendezés, vagy vízszűrő kancsó használata, de a csapra szerelhető szűrő is tökéletes megoldást kínál.

A kulacs használatával nem mérgezzük magunkat a PET palackok káros hatásaival, és mivel a víz a legfontosabb folyadék az emberi szervezet számára, így a megtisztított, szűrt változatával a lehető legjobbat tesszük az egészségünknek.

Amennyiben Számodra is fontos az egészséges életmód, nézz körül a HomeWater.hu webáruházában, ahol mindössze néhány kattintással megtalálhatod a BPA mentes kulacsokat és a legkiválóbb vízszűrőket!