Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Miért érdemes zuhanyszűrőt használnunk?

HomeWater.hu
2021.10.19 07:00
Miért érdemes zuhanyszűrőt használnunk?

Ugye mindenki tudatában van vele, hogy a vízben a tisztaság megőrzése végett, fertőtlenítés céljából klór található. Egyértelműnek vesszük a tényt, nem foglalkozva vele, hogy ez a klórtartalom mennyire ártalmas lehet egészségünkre.

Hogyan hat ránk a klóros víz?

Zuhanyzás vagy fürdés során a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, a klór így sokkal könnyebben felszívódhat bőrünkön át, melynek következtében a bőr irritálttá, szárazzá válhat, de rosszabb esetben erős viszketés és ekcémás tünetek is jelentkezhetnek. Ám nem csak bőrünk van kitéve a klóros csapvíz veszélyének: töredező, száraz, fakó hajat, viszkető fejbőrt, korpásodást eredményezhet. Azonban nem csak a vízcseppek klórtartalma lehet ártalmas, ugyanis a klór jelen van a vízgőzben is, ami levegővétel során a tüdőnkbe jut.

Egy átlagos zuhanyzás alkalmával kb. 7-8 pohár elfogyasztott csapvíznek megfelelő mennyiségű klór jut a szervezetünkbe. A probléma zuhanyszűrővel igen könnyen orvosolható. A zuhanyszűrők eltávolítják a klórt és annak származékait a vízből, enyhítve ezzel a klór okozta allergiás tüneteket, bőrproblémákat.

Mit kell tudnunk a zuhanyszűrőkről?

Amennyiben nincs lehetőséged a háztartásod vizét központi víztisztítóval tisztítani, abban az esetben a zuhanyszűrők segíthetnek abban, hogy a vízben található, egészségre káros klór megszűrésre kerüljön. Nevükkel ellentétben a zuhanyszűrők teljesen kompatibilisek csapokkal és kádakkal is.

A zuhanyszűrők előnyei

  • A legfontosabb tényező egészség szempontjából: kiválóan megszűri a klórt és annak származékait.
  • Megfizethetőség mellé hosszú élettartam társul.
  • Kinézetre nem sokban térnek el az átlagos zuhanyfejektől, így nem kell aggódni az összhatás miatt.
  • Aromaterápiás, vitaminos változatban elérhető zuhanyszűrőkkel igazán frissítő a zuhanyzás.
  • Zuhanyszűrő alkalmazásával a víznyomás jelentős mértékben nem változik.

Ha Neked is eleged van a csapvíz egészségre ártalmas hatásaiból, akkor fedezd fel zuhanyszűrőinket, szerezz be magadnak egyet, hogy többé ne kelljen aggódnod a klóros víz miatt!