Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Március 22. - A víz világnapja

HomeWater.hu
2023.03.20 07:00
Március 22. - A víz világnapja

Minden év március 22-én a víz világnapját ünnepeljük, amelynek célja felhívni a figyelmünket a tiszta víz fontosságára, és arra, hogy ideje nagyobb figyelmet szentelni a vízkészleteink megóvására, hiszen életünk bölcsője nem egy kimeríthetetlen forrás.

A víz tisztaságának megőrzése és pazarlásának megelőzése

Ökológiai lábnyomunk csökkentésének egyik leghatékonyabb módja, ha felhagyunk a műanyag palackos ásványvizek fogyasztásával, és helyette vízszűrőt kezdünk el használni. Ezzel lényegesen kevesebb hulladék keletkezik a mindennapi életvitelünk során, ami kifejezetten pozitív hatást eredményez vizeinkre és környezetünkre nézve.

Milyen vízszűrőt válasszunk?

Napjaink egyik legnépszerűbb vízszűrői a csapra szerelhető modellek, ami nem véletlen, ugyanis kompakt méretűek, egyszerű a felszerelésük, és a legtöbbjük két állású. Ez azt jelenti, hogy mi választhatjuk ki, hogy éppen szűrt, vagy szűretlen vizet szeretnénk engedni a csapból. Szűrésre állítva eltávolítják a vízből a nehézfémeket, valamint megkötik a baktériumokat és vírusokat.

De remek választás lehet, az RO, azaz fordított ozmózis elvén működő víztisztító is! Lényege, hogy egy zárt rendszerben, nyomás alatt egy membránon nyomják keresztül a már többször megszűrt vizet, aminek eredményeként végül  kristálytiszta víz kerül a poharunkba. Ezeket a berendezéseket a NASA fejlesztette ki az űrhajósoknak, amelyek használata később elterjedt a katonaságnál is, hiszen még a tengervízből is képes ivóvizet előállítani.

A csapra szerelhető és ozmózis vízszűrőinken kívül, a saját és háztartásod igényeit is figyelembe véve számos víztisztító berendezés közül válogathatsz webáruházunkban! Ha pedig úgy érzed szeretnél hozzá szakmai tanácsot kérni, akkor hívj minket munkaidőben a +36-70/607-5770-as telefonszámon, vagy írj e-mailt a  hello@homewater.hu e-mail címre!