Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Lúgos vízzel a hosszantartó egészségért!

HomeWater.hu
2022.03.24 07:00
Lúgos vízzel a hosszantartó egészségért!

Egyre többször hallani a lúgos vízről, és annak szervezetre gyakorolt jótékony hatásairól. Mai cikkünkben górcső alá vesszük a témát, és megnézzük miért van fontos szerepe napjainkban a lúgosító életmódnak.

Savasító életmód és következményei

A rohanó hétköznapokban valóban kevés időnk jut arra, hogy a nap minden egyes szakában megfelelően táplálkozzunk, azaz rostokban és tápanyagokban gazdag ételeket fogyasszunk. Sokan talán bele sem gondolunk, hogy a boltok polcairól rendszerint leemelt mirelit és készétellel mennyi méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe, a szénsavas üdítőitalokról pedig már nem is beszélve. 

Mindezek magas savtartalmuknak köszönhetően teljesen felborítják szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, az állandósult savtúltengés pedig könnyen a betegségek melegágyává válhat. Az egyik leggyakrabban előforduló népbetegség amit okozhat, az a reflux, valamint különböző gyomorbetegségek. Emellett szerepet játszik még a magas vérnyomás, a vesebetegség, az ízületi- és izomfájdalmak, sőt még az elhízás kialakulásában is. 

Ne engedjünk a savas közeg károsító hatásainak! Állítsuk helyre a felborult egyensúlyt a megfelelő életmódváltással!

Kíváncsi vagy, hogy mit értünk ezalatt?

Fontos tisztában lenni azzal, hogy az elsavasodás folyamata bármikor megállítható, és ha idejében tesszük számos betegséget megelőzhetünk vele.

Változtassunk étkezési szokásainkon!

Együnk kevesebb húst, több zöldséget és gyümölcsöt! Így hamar visszaállíthatjuk az egyensúlyt. Próbáljuk meg kerülni a finomított ételeket, és szánjunk inkább némi időt a főzésre: ma már rengeteg kiváló egészséges receptet találhatunk az interneten, amelyeket pillanatok alatt elkészíthetünk a hétköznapokban is.

Iktassuk be a rendszeres testmozgást! 

Az anyagcsere gyorsításán kívül számos pozitív hatása van az egészségünk megőrzésében. Nem feltétlenül kell nagy dolgokban gondolkodni, ugyanis már napi 20-30 perc sétával nagyon sokat tehetünk jóllétünkért.

Végül, de nem utolsó sorban mindig igyunk tiszta vizet!

A fordított ozmózis-technológiával tisztított víz hasonlít legjobban a természetben megtalálható kristálytiszta forrásvizekhez, éppen ezért az ozmózis víztisztítás tökéletes megoldást jelenthet, hogy háztartásunkban is elérhetővé váljon számunkra a tiszta víz fogyasztásának lehetősége. Ezek a víztisztítók eltávolítják a klór és klór származékok, szag- és ízrontó anyagok, valamint az esetlegesen felmerülő vírusok és baktériumok jelentős részét.

Így lúgosíthatjuk a csapvizet!

A HomeWater.hu webáruházban találhatunk kifejezetten olyan szűrőbetéteket, amelyek hatékonyan lúgosítják a vizet, növelve annak pH értékét. 

A lúgos víz fogyasztásával szintén csökkenthetjük a szervezet savtartalmát, és biztosíthatjuk a természetes kalcium- és magnéziumionokat, amelyek csakugyan rendkívül hasznosak a testünk számára.