Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Jelek, hogy túl kevés vizet iszunk!

HomeWater.hu
2022.07.21 07:00
Jelek, hogy túl kevés vizet iszunk!

Ha nincs elég víz a szervezetünkben, a test működése többféle szempontból is zavart szenvedhet. Vajon milyen figyelmeztető jelei vannak, ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű folyadékot? Most kiderül!

Mik lehetnek a kevés vízfogyasztás intő jelei?

Fejfájás

Gyakran fáj a fejed? Migrén kínoz? Vajon mennyi vizet ittál a napokban? Ha keveset, akkor juttassuk optimális mennyiségű vízhez szervezetünket, hogy búcsút inthessünk a dehidratációval együtt a kínzó fejfájásnak is.

Fáradtság

Gyötör a fáradtság? Majd leesik a fejed? Mivel a szervezet üzemanyaga a víz, ilyenkor ne a kávét válasszuk helyette igyunk inkább vizet, hogy visszatérjen az energiánk!

Koncentrációs zavarok

Nem tudsz a szokásos módon koncentrálni a feladataid elvégzésre? Igyál meg egy pohár vizet! Már az enyhe kiszáradás is jelentős mértékben csökkentheti a koncentrációs képességünket, hiszen az agy normál működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz bevitele.

Száraz bőr

Száraz, durva, repedezett a bőröd és még viszket is? Mennyi vizet ittál ma? Mivel a bőr nagyjából 80%-ban vizet tartalmaz, ezért a száraz bőr megjelenése,  nagy valószínűséggel a csekély folyadékfogyasztás tüneteként jelentkezik.

Kevés és sötét színű vizelet

Hányszor látogatod meg naponta a wc-t? Ha nincs meg a napi 6-7 alkalom és vizelet színe is sötét, akkor bizony nem juttatjuk elég vízhez a testünket, és így a vesék nem képesek hatékonyan eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből. 

Rossz emésztés

Székrekedésed van? Esetleg hízni is elkezdtél? A kevés vízfogyasztás bizony okozhat ilyen problémát. Ugyanis, ha nem iszunk eleget, a szervezet elszívja a bélrendszerből a vizet, ezzel biztosítva a testünk létfontosságú funkcióinak ellátását.

Magas vérnyomás

Eddig semmi gond nem volt a vérnyomásoddal, most viszont többedszerre is magas értékeket mutat a vérnyomásmérő? Megiszod naponta a szervezeted számára szükséges folyadékmennyiséget? Ha keveset iszunk, kevesebb a rendelkezésre álló vér a testünkben is, és hogy ezt el tudja osztani, egyes hajszálerek lezárnak, ez az ellenállás pedig megnöveli a vér nyomását a szervezetben.

A dehidratáció és a vele járó intő jelek mind elkerülhetők, ha minden nap elegendő mennyiségű tiszta vizet iszunk! A HomeWater.hu webáruházában a legjobb ár-érték arányban kínáljuk hozzá a vízszűrőket, melyek segítségével kristály tiszta, selymesen lágy ízű vízzel nyújthatsz kényeztető gondoskodást szervezeted számára!