Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Indítsuk tiszta vízzel az újévet!

HomeWater.hu
2022.01.11 07:00
Indítsuk tiszta vízzel az újévet!

Ismét beköszöntött az új év lehetőséget adva arra, hogy változtassunk rossz szokásainkon. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba - avagy miért válasszuk újévi fogadalomként, hogy nem iszunk többé palackos vagy szűretlen csapvizet?

Szűretlen csapvíz?

Tulajdonképpen Magyarországon elég jó minőségű a víz, Európát tekintve mondhatni, hogy átlag feletti. Azonban hatalmas probléma, hogy régi, elavult vízvezetékekben érkezik a víz a háztartásainkba. Ezekben a vízvezetékekben a hosszú évek alatt lerakódások halmozódtak fel, amiket a fertőtlenítés céljából használt klór kiold és bizony a poharunkba engedett vízben landol.

Tény, hogy sok hazai csapvíz tartalmazza az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagokat, mint például a magnézium és kalcium, de sajnos emellett sokszor előfordulhat a magas arzén-, bór- és ammóniumtartalom is. 

Palackozott ásványvíz?

Nem elég, hogy a gyártók több millió palackot állítanak elő csak a vizeknek, de képesek a lehető legkisebb kiszerelésben is legyártani, csak hogy minél többet, minél nagyobb profittal adhassanak el. Legyünk tudatosak és ne támogassuk a környezetszennyezést ilyen értelmetlen vásárlással!

Ezen kívül maga a palack is hordozhat magában veszélyeket. Az ásványvizek minőségét a palackozás előtt előírásoknak megfelelően ellenőrzik, de vajon mi történik a későbbiek folyamán a palackban? Az utóbbi időben egyre többet hallhatunk a PET palackok káros hatásairól. Ártalmas lehet, ha újratöltjük, vagy felmelegszik a napon, ilyenkor ugyanis különböző káros vegyi anyagok oldódhatnak ki a palackból, a baktériumokról és mikroorganizmusokról nem is beszélve. Szakszerű tárolás mellett az egészségre nézve nem káros, viszont nem szerencsés újratölteni vagy mondjuk a kocsiban hagyni egy forró nyári napon, amiről a későbbiekben megfeledkezve megisszuk a benne lévő vizet.

Vízszűrővel a tiszta vízért!

Tegyünk eleget újévi fogadalmunknak és találjunk rá a HomeWater.hu kínálatában az igényeinknek megfelelő vízszűrőre egy menő kulacs társaságában, ezzel megalapozva új, egészségtudatos szokásaink egyikét a mindennapjainkban.