Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Honnan tudhatom, hogy nem működik megfelelően a vízszűrőm?

HomeWater.hu
2021.11.09 07:00
Honnan tudhatom, hogy nem működik megfelelően a vízszűrőm?

Vízszűrő berendezést vásároltál és tudni szeretnéd miből veheted észre a jövőben, ha már nem működik megfelelően? Mai cikkünkben eláruljuk azokat az intő jeleket, amikre mindenképpen érdemes odafigyelned.

Víz íze

A víz ízének kellemetlen irányban történő megváltozása szinte minden bizonnyal a víztisztító berendezés nem megfelelő működésére utal. Ha a tisztított víz finom íze fokozatosan tűnik el, akkor nagy valószínűséggel már nem tisztítja úgy a vizet ahogy azt kellene.

Nem termel elég tisztított vizet a berendezés

Ez akkor fordulhat elő, ha a műanyag cső vagy kábel megtörik valahol. Vagy az is lehet, hogy az ozmózis membrán eltömődik és azért nem kapunk elegendő vizet.

Zavaros víz

Abban az esetben, ha például az ozmózis membrán elszakad és átengedi a szennyeződéseket a "tisztított" vizünk könnyen zavarossá válhat.

Vízkő megjelenése

Szintén a membrán szakadása okozhatja. Ezt hamar észrevehetjük akár a vízforralónkon, hiszen így a szennyeződésektől és a klórtól ugyanúgy vízkövesedik, mint mielőtt elkezdtük használni a tisztított vizet.

Növekvő vízfogyasztás

Talán ez az amiből a legkevésbé, illetve a legkésőbb jöhetünk rá, hogy helytelenül működik a víztisztítónk. Ha a szelepeknél meghibásodás történik, a tartály ugyan megtelítődik, a gond sokkal inkább az, hogy ilyenkor a víz adagolása nem áll meg és elfolyik a csatornába. Ez pedig a vízszámlánkon is látható lesz.

Így előzzük meg a hibák kialakulását!

Minél több figyelmet, és szükség esetén pénzt fordítunk a víztisztító berendezésünk karbantartására, annál kisebb esélyt adunk annak meghibásodására! Az esetleges javításhoz elengedhetetlen alkatrészeket megvásárolhatod online is a HomeWater.hu webáruházból!