Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Hogyan védi meg a vízszűrő a háztartási gépeinket a káros vízkő lerakódásoktól?

HomeWater.hu
2023.05.10 07:00
Hogyan védi meg a vízszűrő a háztartási gépeinket a káros vízkő lerakódásoktól?

A vízszűrők nem csak az ivóvíz minőségének javítását szolgálják, hanem háztartási gépeink élettartamát is növelhetjük használatukkal, ennek okán pedig érdemes fontolóra venni a vízszűrő beszerzését, ha szeretnénk hosszú távon megóvni készülékeinket és pénzt megtakarítani a javítás költségein.

A kemény víz hatása a háztartási gépekre

A vezetékes vízben megtalálható különböző szennyeződések és vegyi anyagok közül a háztartási eszközeink legnagyobb ellensége a kemény víz, amely a magas kalcium és magnézium tartalmával vízkő lerakódásokat okozhat a mosógépben, mosogatógépben, bojlerben, de még a vízforralóban és kávéfőzőben is. A vízkő megjelenése pedig rontja gépeink hatékonyságát, vagy akár le is rövidítheti azok élettartamát.

Vízszűrővel megszüntethető a háztartási gépek vízkövesedése

Azonban egy jó minőségű vízszűrő telepítésével hosszútávú védelmet nyújthatunk gépeink számára. Az ioncserélős vízszűrők hatékonyan eltávolítják a kalcium és magnézium ionokat, csökkentve ezáltal a víz keménységét.

A fordított ozmózisos rendszerek pedig teljes körű víztisztítást végeznek, amelynek a működési elve az, hogy az ivóvíz nyomás alá kerül, és egy olyan szűrőn keresztül halad át, amely eltávolítja a vízben lévő összes szennyeződést beleértve a vízkeménységet okozó anyagokat is.

A vízszűrő rendszerek otthonunkba történő beépítése és használata a legjobb módja annak, hogy megóvjuk háztartási gépeinket a vízkő okozta meghibásodásoktól. Rendelj vízszűrőt webáruházunkból és gondoskodj mosógéped épségéről a lágy víz kényeztető erejével!