Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Hogyan kezdjünk neki a műanyagmentes júliusnak?

HomeWater.hu
2023.07.10 07:00
Hogyan kezdjünk neki a műanyagmentes júliusnak?

A műanyagmentes július kihívása kiváló lehetőséget kínál arra, hogy lépésről lépésre alakítsunk ki egy mindannyiunk számára fenntarthatóbb életet. Ehhez azonban fontos megértenünk, hogy nem kell egyik napról a másikra radikális változásokat bevezetnünk. Elég, ha kezdetnek néhány apró, de hosszú távon is tartható műanyagmentes szokást viszünk a mindennapjainkba. Próbáld ki egyszerű ötleteinket, amelyek nagyszerű változásokat hozhatnak a Te életedben is!

Az egyszer használatos műanyag elhagyása

Mivel a műanyag zacskókkal, evőeszközökkel és palackokkal hatalmas mértékben szennyezzük a környezetünket, ezért a legjobb, ha azzal kezdjük a kihívást, hogy csökkentjük és idővel teljesen el is hagyjuk ezeket az egyszer használatos termékeket.

Tipp: 

Vigyünk magunkkal saját vászonzsákot vagy hálós táskákat a bevásárláshoz, és használjunk újrahasznosítható evőeszközöket és kulacsot! Mit csinálj, ha nem bírod meginni a csapvizet? Ebben az esetben tökéletes megoldást jelenthetnek a HomeWater vízszűrői, amelyek akár 99%-os hatékonysággal képesek megszűrni a vezetékes ivóvizet, aminek segítségével garantáltan tiszta és finom vizet tölthetsz a poharadba és a kulacsodba!

Természetes alapanyagok előnyben részesítése

A műanyag csomagolással ellátott termékeket cseréljük természetes(ebb) alapanyagokra! Az adott áru jellegétől függően válasszuk ki a legoptimálisabb környezetbarát csomagolóanyagot.

Tipp: 

Keressük az egyre népszerűbbé váló környezetbarát vagy lebomló csomagolásokat! Ezek közül is a papírszatyrok, csomagolópapírok, kartondobozok, papírtasakok és egyéb papír csomagolóanyagok használatát részesítsük előnyben, ugyanis sokkal környezetkímélőbb alternatívát jelentenek a műanyaggal szemben!

Ne féljünk kipróbálni új dolgokat, és kihívások elé állítani magunkat, hiszen ezzel remekül inspirálhatunk másokat is a környezettudatos életmód kialakítására! A műanyagmentes júliussal tudatos lépéseket tehetünk a műanyaghasználat csökkentése érdekében, amelyekkel hatalmas hatást gyakorolhatunk a bolygónk jövőjére. Élj a műanyagmentes július ösztönző varázslatával, és tedd meg az első lépést - a fenntarthatóság jegyében - egy vízszűrő vásárlásával!