A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Hogyan gondoskodjunk arról, hogy eleget igyon a gyerek az iskolában?

HomeWater.hu
2022.08.25 07:00
Hogyan gondoskodjunk arról, hogy eleget igyon a gyerek az iskolában?

Hamarosan kezdődik az iskola, és a tanszerek, valamint az egyéb iskolai holmik mellett lassan a tízórais doboz is előkerül, emellett pedig nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk el gondoskodni gyermekünk iskolában történő folyadékbeviteléről sem.

Ha nem iszik elegendő folyadékot a gyermek...

...akkor jelentősen lecsökken a koncentrációs képessége, sokkal fáradékonyabb, nyűgösebb lesz, és így nem tud majd rendesen figyelni és teljesíteni az órákon.

Csak cukros üdítőt ne!

A cukros üdítőitalokat próbáljuk meg mellőzni, hiszen magas energiatartalmúak, ezért nagy mennyiségű fogyasztása esetén könnyen elhízáshoz és egyéb egészségügyi problémához vezethet.

De akkor milyen italt adjunk a gyereknek amit meg is iszik?

A legjobb választás a csapvíz, de abból is leginkább a tisztított, szűrt változat. Ugyanis a tiszta víz fogyasztásával nem történik felesleges kalóriabevitel, így nem terheli meg a gyerek szervezetét, ráadásul a szűrt ivóvízben nem található semmiféle káros és vegyi anyag.

Mit tehetünk akkor, ha gyermekünk nem szereti magában inni a vizet, vagy egyszerűen csak szeretnénk változatos italokkal hozzájárulni a gyermek kellő hidratáltságához? 

Készítsünk Smoothie-t!

A smoothie egy igazi vitaminbomba! Ízlés szerint választhatunk hozzá olyan gyümölcsöket és zöldségeket, amiket szeret a gyermekünk, így amellett, hogy biztosíthatjuk vele az elegendő folyadékbevitelt, rendkívül tápláló és az immunrendszerét is kiválóan erősíti!

Préseljünk vagy facsarjunk gyümölcslevet!

Ha szereti a gyümölcsleveket készítsük el házilag, frissen facsarva vagy préselve a kedvenc gyümölcseiből, így ezek nem tartalmaznak cukrot és tartósítószert, mint a boltban kapható legtöbb termék, mégis zamatos és vitamindús hidratáló italt tölthetünk a gyermekünk kulacsába.

Mindig ügyeljünk arra, hogy a smoothie-t és a frissen facsart gyümölcslevet is tiszta vízzel hígítsuk, hogy valóban a lehető legjobbat nyújthassuk csemeténk számára! A szűrt víz sokkal selymesebb és finomabb ízű, mint a szűretlen csapvíz, aminek köszönhetően nagy valószínűséggel a gyermek is szívesebben fogja fogyasztani, akár még önmagában is. A HomeWater kínálatában pedig számos vízszűrő áll rendelkezésedre, így Te is megtalálhatod azt a fajtát, ami a leginkább illik a háztartásodba.