Április 22-28. között minden víztisztító készülék vásárlás mellé egy éven át 20% kedvezményt biztosítunk a készülékhez tartozó szűrőbetétekre!

A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Hogyan előzhetjük meg a villanybojler vízkövesedését?

HomeWater.hu
2022.10.20 07:00
Hogyan előzhetjük meg a villanybojler vízkövesedését?

A Te háztartásodban is elektromos bojler van? Ebben az esetben biztos felmerült már Benned az a kérdés, hogy vajon létezik-e bármilyen praktika a tartály vízkövesedésének megelőzésére?

Mi okozza a bojler vízkövesedését?

A magas hő hatására a bojler fűtőszál felületén a tartály víztartalmából kicsapódó ásványi anyagok rövid időn belül lerakódásnak indulnak, ami pár év elteltével már nem csak a fűtőszálat, hanem annak teljes környezetét is nagymértékben érintheti.

Milyen problémákat okozhat a bojlerben kialakult vízkő?

A felhalmozódott vízkő a bojler hatásfokának jelentős csökkenéséhez vezet, ráadásul a benne lévő víz felfűtési ideje is jóval kitolódik, ami bizony a villanyszámlánknak se kedvez.

HomeWater tipp:

Elektromos bojlerünk működésében úgy érhetjük el a legkedvezőbb hatást, ha folyamatosan biztosítani tudjuk, hogy a fűtőszál közvetlenül érintkezzen a tartályban lévő vízzel. Mindezt könnyen elérhetjük a HomeWater pénztakarékos és megbízható vízkőmentesítő termékeivel, amelyek maximális védelmet nyújtanak vízlágyító hatásuk révén. Használatukkal megóvhatjuk a bojlert a vízkövesedéstől, szinten tarthatjuk a berendezés hatásfokát, nem utolsó sorban megnövelhetjük vele annak élettartamát.

Válassz Te is HomeWater vízlágyítói közül és add le rendelésed még ma, hogy minél előbb búcsút inthess a fűtőszál makacs vízkőlerakódásainak!