Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Csaptelep kisokos - hogyan válassz megfelelő csaptelepet?

HomeWater.hu
2021.12.21 07:00
Csaptelep kisokos - hogyan válassz megfelelő csaptelepet?

Lassan itt vannak a karácsonyi ünnepek, elfoglaltak vagyunk az ajándékvásárlással, díszítéssel és a menü összeállításával. Na de mi van a vacsora utáni mosogatással? Legtöbben nem is gondolunk rá, hogy a vendégsereg távozása után mekkora halom mosogatnivaló vár ránk. Ilyenkor bizony nem mindegy, hogy konyhánk milyen csapteleppel van felszerelve.

Hogyan válassz tökéletes csaptelepet konyhádba, vagy fürdőszobádba?

Csaptelepek terén a piaci kínálat óriási, az ismeretlen, az ismert nagy csaptelep márkákon át egészen a nagyon drága és nagyon olcsó darabokig. Alapozhatunk korábbi tapasztalatainkra, népszerű márkákra, azonban, ha nincsen jártasságunk, akkor érdemes érzékszerveinkre bízni a választást.

A megfelelő csaptelep kialakítása az esztétikán túl kényelmi szempont is. Észre sem vesszük, de a csaptelepek mindennapi életünk, alapvető mozzanataink részét képezik: a csaptelephez nyúlunk mosogatáskor, kézmosáskor, egy pohár víz kitöltésekor, növények locsolásakor és folytathatnánk sort. Elsősorban a látvány, a saját ízlésünk alapján válogatunk, majd ezt követi a praktikusság és a műszaki paraméterek feltérképezése.

Ha kiválasztottuk színben, formában lakásunk helyiségeibe passzoló csaptelepet, ezután érdemes leszűrni a kényelmi és műszaki tényezőket:

Ergonómiai szempontok:

Fontos, hogy a csaptelep kézre álló, kényelmes, könnyen szabályozható legyen és ne akadályozzon bennünket mosogatás, vagy zuhanyzás során. Mosogató csaptelep esetén esszenciális kérdés, hogy a tálak, edények, vagy nagyobb konyhai kiegészítők elférjenek alatta.

Gazdaságos vízfogyasztás:

A fenntarthatóbb életvitel végett érdemes mérlegelni a takarékossági tényezőket: Válasszunk alacsonyabb átfolyási sebességgel működő csaptelepet! Ezáltal kevesebb vizet használunk el, azonban az elérni kívánt hatás ugyanaz marad. Környezettudatos gyártók törekednek arra, hogy a vízfogyasztás gazdaságosabb legyen, így víztartalékos perlátorok segítségével, a vizet levegővel dúsítják, hogy energiát spórolhassunk. A vízhez mikrobuborékokat keverve kiszélesítik annak sugarát, ami a takarékosság mellett kellemesebb érezetet is biztosít.

Különleges igények kielégítésére:

Modernebb háztartások egyre gyakrabban alkalmaznak vezérelhető csaptelepeket. Beépített szenzoroknak köszönhetően már a fürdőszobai tárgyaink is képesek megtanulni vízhasználati szokásainkat. Emelett egyre elterjedtebb az öko funkció is, amely akár 40%-kal is képes csökkenteni egy kézmosás során felhasznált víz mennyiségét. 

Víztisztító és csaptelep:

Tudatos háztartásokban elengedhetetlen a víztisztító megléte. Kardinális kérdés ezután, hogy kiszemelt csaptelepünk vajon kompatibilis-e vízszűrő berendezésünkkel. 

Vásárlás előtt érdemes mérlegelni ezen funkciókat és lehetséges alternatívákat, hogy mindennapjaink könnyebbé váljanak.

használatkor a kezünkbe simul-e, gazdaságos-e vele a vízfogyasztás, alkalmas-e egyéb funkciók ellátására, könnyen karbantartható-e és sok éven át használható-e? Amennyiben ezen tényezőket pozitívan bíráljuk, akkor bizony megtaláltuk a számunkra ideális csaptelepet! A Homewater.hu csaptelepei víztisztító berendezésekkel praktikusan csatlakoztathatók, így kiváló választásnak bizonyulhatnak háztartásodban!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván a Homewater.hu csapata!

Ui.: Kitartást a mosogatáshoz!