Április 22-28. között minden víztisztító készülék vásárlás mellé egy éven át 20% kedvezményt biztosítunk a készülékhez tartozó szűrőbetétekre!

A megnövekedett rendelések miatt a kiszállítás várhatóan 5-7 napot vesz igénybe. Köszönjük türelmed és bizalmad!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

Az arzén tartalmú ivóvíz hatásai

HomeWater.hu
2022.10.06 07:00
Az arzén tartalmú ivóvíz hatásai

Tudtad, hogy ivóvizeink többségében jelen van az arzén? Vajon milyen hatással bír ez a kémiai anyag a szervezetünkre nézve?

Mi az arzén?

Az arzén a földkéreg kőzeteiben megtalálható, acélszürke színű, mérgező hatású, félfém anyag.

Hogy kerülhet arzén az ivóvízbe?

Az arzén a földkéregben rejtőzik, ebből adódóan a természetes vizeinkbe is könnyen belekerül.

Mik az arzén egészségre gyakorolt káros hatásai?

Az arzén minél jobban képes oldódni a vízben, annál hatékonyabban szívódik fel a szervezetünkbe bekerülve.

Ne engedd, hogy megtévesszen a hivatalosan engedélyezett határérték! Ugyanis az arzén származékokat tartalmazó víz rendszeres fogyasztása súlyos egészségügyi problémákat okozhat alacsony arzéntartalom esetén is, melyek a lassú lefolyású, elhúzódó arzénmérgezés következményeként alakulhatnak ki.

Éppen ezért, ha folyamatosan arzén tartalmú vizet iszunk bizony nagyban hozzájárulhat a szív-, érrendszeri- és légúti betegségekhez, különböző és akár súlyos bőrproblémákhoz, diabéteszhez, valamint igencsak megnövelheti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát.

Hogyan védekezhetünk az arzén károsító hatásai ellen?

A HomeWater vízszűrői olyan kiválóságnak örvendenek, melyek kimagasló víztisztító hatásuk révén rendkívüli hatékonysággal szűrik ki a vízben előforduló szennyeződéseket és más egészségre káros anyagokat egyaránt, ezzel a lehető legkisebb mértékűre csökkentve a csapvíz arzén tartalmát is.

A HomeWater Kondicionáló szűrőbetétek kategóriájában pedig olyan speciális szűrőbetétekre tehetünk szert, amelyek kifejezetten az arzén és fluorid eltávolítására lettek kifejlesztve.

Használj Te is vízszűrőt és előzd meg az arzén szervezetre gyakorolt káros hatásait! Add le rendelésed még ma a webáruházunkban kiszemelt termékekre és csomagod akár már holnapra Nálad lehet!