Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

A vízszűrő kancsó előnyei és hátrányai

HomeWater.hu
2021.06.22 07:00
A vízszűrő kancsó előnyei és hátrányai

Az ivóvíz tisztítási megoldások közül talán a legelterjedtebbnek a vízszűrő kancsó használata mondható, melynek segítségével könnyen hozzájuthatunk a tiszta ivóvízhez. Aki bizalmat szavaz neki, annak praktikus segítője lesz a háztartásban. Használatával ugyanis gyorsan és egyszerűen állíthatunk elő a csapvízből klórmentes, jóízű, lágy ivóvizet. De mint mindennek a vízszűrő kancsónak is vannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Mégis mik? Most lerántjuk a leplet!

 

 

 

Előnyei

Tulajdonképpen pont az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Nincsen a vízhálózatra csatlakoztatva, tehát helyhez kötve sincsen, így oda viheted, ahol éppen szükséged van rá. Elektromos csatlakozást sem igényel és a vizet is pillanatok alatt megtisztítja.

Ha feltöltjük a kancsó felső részét vízzel az pár percen belül lefolyik a szűrőbetéten keresztül az alsó részbe, ahonnan már fogyaszthatjuk is a tiszta vizet. A víztisztító kancsó a havi néhány perces szűrőcserén kívül más karbantartást nem igényel. A szűrőbetét feladata eltávolítani a csapvízből a klórt, a nehézfém maradványokat és a növényvédő szereket.

A szűrt víz csökkenti a vízkövesedést, így megakadályozza a vízkő lerakódását a háztartási gépekben, gondolunk itt többek között a kávéfőzőre, vízforralóra vagy a vasalóra. Továbbá a tisztított víz tökéletes főzéshez, általunk ízesített italok elkészítéséhez, házi állatok itatásához, de még a szobanövényeink öntözéséhez is.

Hátrányai

Érdemes átgondolni, hány fő vízellátáshoz szeretnénk használni a kancsót, mert egy család számára már könnyen előfordulhat, hogy költséghatékonyabb megoldás egy pultra vagy csapra szerelhető víztisztító berendezés.

Hátrányként említendő még a szűrés hatékonysága. Egy kancsóban nincs elegendő víznyomás, így nem is képes olyan hatásfokkal szűrni, mint mondjuk a víztisztító berendezések

Ha épp most készülnél váltani a palackozott ásványvízről a házilag tisztított vízre, a fentieket számításba véve tekintsd meg webáruházunk kínálatát és válaszd ki a számodra megfelelő darabot!