Május 21-24. között ügyfélszolgálatunk technikai okokból csak korlátozottan elérhető, köszönjük megértésed!

Blog: érdekességek, tények a vízszűréssel kapcsolatban

A fenntartható vízfogyasztás fontossága

HomeWater.hu
2023.09.10 07:00
A fenntartható vízfogyasztás fontossága

Gondoltad volna, hogy egy átlagos háztartásban naponta akár több száz liter vizet is elhasználnak az emberek? Ahhoz, hogy csökkentsük a vízpazarlást és ezzel támogatni tudjuk a fenntartható fejlődést, fontos szerepet tölt be a mindennapi vízfogyasztásunk optimalizálása.

Válasszuk a csapvizet a fenntarthatóság érdekében!

Az ásványvizek műanyag palackban történő előállítása, valamint fogyasztása jelentős mértékű szennyezést okoz a környezetünkben. Ehelyett érdemes tehát más alternatívákat keresni. Az egyik ilyen megoldás lehet a városi csapvíz fogyasztása. Azonban tudjuk, hogy hosszú távon a csapvíz ivása nem támogatja egészségünket, ezért fontos, hogy javítsunk a minőségén, amihez tökéletes megoldást nyújtanak a HomeWater vízszűrő termékei.

A csapvíz minősége

A csapvíz leggyakoribb kihívását a klóros ízű víz jelenti, de előfordulhatnak problémák a víz szagával és a színével is. Ezek a tényezők negatívan befolyásolhatják az ivóvíz fogyasztásának élvezhetőségét és minőségét egyaránt. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a csapvíz kristálytiszta, a fogyasztása pedig kellemesebb legyen?

Hatékony víztisztítás szűrő berendezésekkel

Vízszűrő kancsó

A legegyszerűbb és legolcsóbb víztisztítási módszer a vízszűrő kancsók használata, amelyek általában aktívszenes szűrőbetéttel működnek. Ezeket a szűrőbetéteket célszerű havi rendszerességgel cserélni, hogy valóban kimagasló hatékonysággal szűrje ki a nem kívánt összetevőket a hálózati vízből.

Csapra szerelhető vízszűrő

Csapra szerelhető vízszűrőket is telepíthetünk otthonunkba, amelyek hatékonyan szűrik a klórt és a vízben lévő szennyeződéseket, ráadásul a szűrőbetét cseréjét is elegendő 6 havonta elvégezni. Ha alacsony ivóvíz igényű, 1-2 fős háztartásban élünk és egy egyszerűen használható, alacsony fenntartási költségű vízszűrőt szeretnénk, akkor a csapra szerelhető vízszűrő kitűnő választás.

Fordított ozmózis

Ha a leghatékonyabb víztisztító módszert szeretnénk, válasszunk többlépcsős fordított ozmózis vízszűrőt. Ez a világ jelenlegi egyik legjobban működő víztisztítási módszere! Ennek a speciális szűrőrendszernek a lényege, hogy egy zárt technológiai rendszerben, nyomás alatt egy membránon nyomják keresztül a már többször megszűrt vizet, aminek eredményeként valóban kristálytiszta vizet kapunk. Ez a vízszűrő már nagyobb kiadással jár, cserébe viszont rendkívül hatékony és kiváló minőségű vizet biztosít.

Válaszd a tiszta és egészséges szűrt vizet, és tegyél a fenntartható vízfogyasztásért a HomeWater termékeinek használatával! Látogass el vízszűrő berendezéseink kínálatához és add le rendelésed még ma!